У Кропивницькому підвищують ступінь енергонезалежності закладів освіти: ще шість шкіл отримали генератори

Четвер, 2 листопада 2023 16:33

Підготовка до зими триває у всіх сферах забезпечення життєдіяльності Кропивницької громади, особливо в енергетичному секторі, торішній досвід підказує ті напрямки, що потребують особливої уваги. Так, міська рада, заручившись підтримкою міжнародних партнерів, продовжує забезпечувати заклади соціальної сфери генераторними установками. Зокрема, сьогодні шість навчальних закладів міста отримали такі альтернативні джерела електроенергії.

Загалом в рамках укладеного Меморандуму про взаєморозуміння між Кропивницькою міською радою та компанією “Tetra Tech Inc.” в рамках проєкту «Енергетична безпека», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USАID) місто отримало 20 генераторних установок потужністю від 8 до 18 кВт.

Ці генератори розподілені між закладами освіти, соціального захисту, охорони здоров’я та головним теплогенеруючим підприємством обласного центру - КП «Теплоенергетик».

Варто зазначити, що у навчальних закладах, які отримують ці установки повністю підготовлені огороджені майданчики для них на подвір'ях шкіл, адже це питання безпеки дітей. Господарський персонал навчальних закладів, який відповідатиме за роботу цих генераторів, також підготовлений.

- Ми не сидимо склавши руки, і самі робимо усе від нас залежне, аби забезпечити дітей якісною освітньою послугою і подбати про їхню безпеку. Влітку ремонтували сховище при школі. І якщо на початку війни воно вміщувало до 200 осіб, то зараз усі діти у нас забезпечені місцями в укриттях, а це понад 700 учнів. Завдяки управлінню освіти ми розв'язали питання із укриттям для молодших школярів, для них заняття проводять у сусідньому садочку. А тепер ось чергова допомога і підтримка від наших міжнародних партнерів і міської влади — цей генератор, - поділився враженнями директор ліцею “Лінгвістичний” Олександр Саржевський.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01