У Кропивницькому підписали меморандум про співпрацю між міською владою та обласним госпіталем для ветеранів війни

Середа, 11 липня 2018 13:35

Сьогодні, 11 липня, у приміщенні обласного госпіталю для ветеранів війни у Кропивницькому міський голова Андрій Райкович та головний лікар лікувального закладу Геннадій Сябренко підписали меморандум про співпрацю.

Згідно меморандуму відтепер у госпіталі для ветеранів та інвалідів війни є офіційні посади психологів-реабілітологів. З 2015 року ці функції у закладі виконували три волонтери, а тепер на роботу вони влаштовані офіційно. Спеціалісти будуть надавати допомогу учасникам АТО та членами їхніх сімей. До роботи фахівці приступають вже цього місяця. Кошти на їх утримання було виділено з міського бюджету. Ініціатива створення офіційних посад для психологів належить секретарю міської ради Андрію Табалову, а міський голова у свою чергу таку ідею підтримав.

- Це вкрай необхідна справа, люди дійсно цього потребують. Треба робити все для того, щоб умови соціалізації людини, яка побувала в зоні бойових дій, були якісними, зробити усе можливе і неможливе для того, щоб людину повернути в громаду, - наголосив Андрій Райкович. - Кошти виділені з міського бюджету - це витрати, які ми знаємо, але які не рахуємо. Вони підтримані – це три повноцінних посадових оклади з преміальними фондами. Це повноцінні лікарі-реабілітологи, психологи, які працюватимуть на постійній основі у госпіталі і надаватимуть психологічну допомогу. Ці люди проходитимуть тренінги, підвищення кваліфікації, підтверджуватимуть свій рівень.

Головний лікар обласного госпіталю для ветеранів війни відзначив, що підписання такого меморандуму - це  унікальний момент коли державний заклад, територіальна громада медичні працівники беруть відповідальність за процес психологічної реабілітації кожного пацієнта.

- Ми зрозуміли, що це не повинна бути приватна ініціатива, вона повинна бути, як мінімум, на рівні місцевої влади, - зазначив Андрій Табалов. - Оскільки більшість хлопців, що перебувають у госпіталі — це кропивничани, тому і програма має бути міська. Рішення ми шукали кілька місяців, і після низки процедур ми започаткували програму на базі управління соціального захисту населення. Відтепер програма працюватиме завжди, а завдання міської влади постійно її розвивати і вдосконалювати. 

Усі новини