У Кропивницькому перевірять законність під’єднання трубопроводів водовідведення до каналізаційного колектора по вулиці Героїв України

Вівторок, 13 лютого 2024 17:37

Порив заглушеної каналізаційної труби одного з підприємств, яке інтенсивно використовує воду у своїй діяльності став причиною зсуву грунту з утворенням провалля по вулиці Героїв України, де виконуються капітальні ремонтні роботи на проїжджій частині.

Про це повідомила директорка Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук під час апаратної наради сьогодні, 13 лютого.

По вулиці Героїв України, паралельно із ремонтом дорожнього покриття, інша підрядна комерційна організація на замовлення обласного управління капітального будівництва здійснює санацію каналізаційного колектора, який відводить стоки зі спальних мікрорайонів. Ці роботи проводяться за новітньою технологією, що не потребує розриття місця пролягання трубопроводів.

Усіх власників магазинів і підприємств, чиї стоки відводились в цей колектор, завчасно попередили про ремонт і заглушили виходи їхніх труб. Натомість стоки вони мали відкачувати самостійно - асенізаційними машинами. Поряд прокладений колектор на поверхні, який тимчасово - до кінця ремонту, перекачує стоки мікрорайонів.

- Заглушена труба, яка до речі була прокладена не у відповідності до технічної документації, лопнула. Вона перебуває на балансі підприємства. Скільки часу вода йшла в землю - важко сказати. Але промила вона собі чималий шлях і наробила біди на дорозі. – відзначила Валентина Давидчук. -  Ми попередили керівників усіх підприємств, установ та організацій, що ведуть діяльність у зоні проведення санації колектора, щоб вони здійснили огляд цілісності водопроводів і каналізаційних відводів своїх мереж.  У разі виявлення значної невідповідності між приходом і розходом води, просідання грунту тощо – необхідно  терміново звернутися до ОКВП «Днідпро-Кіровоград», щоб фахівці провели розслідування і з’ясували проблему. Краще і дешевше попередити виникнення проблеми, ніж потім ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації!

Заступник міського голови Олександр Мосін доручив юридичному управлінню міської ради вивчити законність під’єднання трубопроводів водовідведення, де трапилася аварія, до каналізаційного колектора.

Усі новини