У Кропивницькому перевірять діяльність всіх будинків сімейного типу

Понеділок, 27 березня 2017 11:48

Перевірити функціонування соціальних закладів – ініціатива міського голови Кропивницького Андрія Райковича. Сьогодні, 27 березня, під час апаратної наради очільник міста проаналізував публікацію в щотижневику «Україна - центр», щодо ситуації у дитячому будинку сімейного типу родини Гаркуш.

Факти, викладені в матеріалі,  очільник міста назвав неприпустимими. Тож заступник міського голови з гуманітарних питань Наталія Дзюба отримала доручення негайно розпочати перевірку стану всіх сімейних будинків.

- Перевірте, яка там правова база, як працюють батьки-вихователі. Конкретно по цьому будинку, де знаходяться всього троє і вже давно повнолітніх людей, прошу і журналістів не створювати ажіотажу, бо ніхто офіційно не робив жодних кроків щодо виселення його мешканців. Але тримати двоповерхову споруду в ганебному стані ми теж не будемо. У місті є цілком пристойний соціальний гуртожиток, є центр матері і дитини, і нарешті існує черга на житло, на якій перебувають дві сотні сиріт. Нам ніхто не дозволить переступати закон.

Не чекаючи результатів перевірок, у міській раді почнуть опрацьовувати окрему програму соціального супроводу дітей, які живуть в таких будинках.

 

Усі новини