У Кропивницькому обговорили покращення житлових умов для переселенців з представниками МОМ

Середа, 10 січня 2024 16:29

У Кіровоградській ОВА відбулася зустріч представників обласної та місцевої влад із Міжнародною організацією міграції (МОМ) з питання щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України» сьогодні, 10 січня. Участь в обговоренні перспектив співпраці взяли начальник ОВА Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін, керівники виконавчих органів.

 В п’яти областях України МОМ уже впроваджує проєкти «Покращення житлових умов ВПО». Обговорили перспективи співпраці і на Кіровоградщині.

- Ми вже маємо що запропонувати. ОВА, спільно з територіальними громадами, провели колосальну роботу щодо будівництва чи реконструкції житла для ВПО. Підготували для цього 111 земельних ділянок, загальною площею понад 172 га. Пріоритетний проєкт – у Кропивницькому. На двох земельних ділянках - 38,5 га та 3,2 га. Готова до реалізації проєктів і Олександрія. Там також є об’єкти, які можна реконструювати під житло. Всі вони – в житлових мікрорайонах і забезпечені комунікаціями, - відзначив Андрій Райкович і додав: ми готові до співпраці. Розраховуємо на підтримку і допомогу міжнародних організацій в реалізації таких необхідних для області проєктів.

Усі новини