У Кропивницькому на площі Героїв Майдану розквітає “вишиванка”

Середа, 3 травня 2023 17:56

Сьогодні, 03 травня, у Кропивницькому на клумбах площі Героїв Майдану працівники комунального підприємства “Благоустрій” висаджують незвичний квітник. Понад шість тисяч квіток білих і фіолетових петуній за кілька днів розквітнуть тут яскравою “вишиванкою”. Такий орнамент цьогоріч прикрашатиме квітники за ініціативою головної агрономки підприємства Альони Ворони.

- Придумала таку ідею — висадити на клумбах українську вишиванку. Такий яскравий орнамент прикрашатиме центральний квітник і бокові біля фонтанів, - розповідає Альона Ворона. - Усі саджанці петунії виростили в оранжереях нашого підприємства, але раніше висадити їх у відкритий грунт заважала несприятлива погода. Зараз поспішаємо, щоб квіти прикрасили вулиці міста і додали йому яскравих фарб.

Бригади працівників КП “Благоустрій”, немов мурахи, переміщуються з однієї локації на іншу, залишаючи за собою озеленені квітники, які за кілька днів вкриються ніжним цвітом.

Загалом, за словами головної агрономки підприємства, більш як на двох тисячах квадратних метрів міських клумб висадать понад 50 тисяч розсади квітів. Цьогоріч кропивничани і гості міста милуватимуться різнокольоровими петуніями, яскравими коліусами, весселими ірисами та іншими квітами, які прикрасять вулиці, площі, парки та інші зелені зони обласного центру.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34