У Кропивницькому чотири мікрорайони вже почали святкувати День міста

Вівторок, 12 вересня 2017 20:08

Жителі Великої Балки, Завадівки, Катранівки та Кущівки першими долучилися до відзначення Дня міста у Кропивницькому. Минулого тижня тут святкували Дні мікрорайонів!

День мікрорайону – традиційне свято напередодні дня народження міста, яке ініціювали депутати міської ради – члени фракції «Рідне місто». Раніше його святкували єдиним заходом у сквері Покровському, однак цьогоріч святкові концерти та розваги відбулися на різних локаціях.

Першою, 7 вересня, відзначила День мікрорайону Велика Балка. Свято там відбувалося вперше,тому місцеві жителі з радістю зустрічали артистів та організаторів заходу на подвір’ї загальноосвітньої школи №2. Урочисто відкрив свято професійний муніципальний духовий оркестр. Мешканців мікрорайону тепло привітали з прийдешнім Днем міста секретар міської ради Андрій Табалов, депутати міськради Катерина та Олександр Шамардіни і голова міської організації політичної партії «Рідне місто» Геннадій Осетров. Вони  відзначили кращих активістів, які допомагають в розбудові мікрорайону: голів квартальних комітетів Раїсу Цибулько, Любов Чущенко, Ларису Залещик, а також членів квартальних комітетів Тамару Євстаф'єву, Аллу Коваленко та Валентину Кругову. Подякою за постійну співпрацю нагородили  увесь колектив загальноосвітньої школи №2. Отримала її директорка навчального заходу Інна Базеко.

Святковий настрій для жителів Великої Балки створили колективи міського ДЮЦу, вокальний самодіяльний колектив «Калинонька» Подільського територіального центру, дитячий колектив «Смайлик» ДЮЦ «Перлинка» НВО ЗНЗ №1.  Обласна федерація брейк-дансу та вихованці школи танців «Let’s move family» запалили учасників свята динамічним хіп-хопом. Яскравим фіналом святкового концерту став виступ гурту «Живий звук».

Одночасно на майданчиках працювали майстер-класи з плетіння косичок та розпису хною, а у безкоштовному розпорядженні дітей перебував величезний надувний батут - гірка. Завершилося  свято смачним морозивом. Під час свята біля майстер-класів стояли скриньки, в які збирали кошти для закупівлі іграшок в Центр реабілітації дітей з інвалідністю.

            Наступного дня, 8 вересня, святкування перемістилося на Завадівку. І тут не обійшлося без нагороджень. Депутати міської ради Тетяна Волкожа та Олександр Шамардін за активну життєву позицію та допомогу в розбудові мікрорайону відзначили голову квартального комітету №1 Ніну Кириченко, молодого активіста Олексія Стожока та найстаршу жительку мікрорайону Ольгу Пересипко. Подякою за співпрацю нагородили колектив ЗОШ №12 та директорку закладу Валентину Легку. Відзначили і місцевий гурт «Берегиня» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Бориса Притули, який вже шість років радує мешканців Кропивницького своїм співом.

            9 вересня відзначили подяки та привітання з квітами були призначені найактивнішим жителям Катранівки. Депутати Катерина Шамардіна, Олександр Шамардін, Тетяна Волкожа привітали голів квартальних комітетів Надію Салову, Зінаїду Аношину, Валентину Хромушкіну, голову і секретаря ветеранської організації квартального комітету №15 Валентину Трубчанінову та Віру Ігнатко, членів квартального комітету №15 Надію Коток та Наталію Качур, активних завідувачок будинками №72 б,в по вулиці Генерала Родимцева Семенюк Галину та №98/1, 98/2 Ольгу Остапець, активісток мікрорайону Пархету Антоніну і  Ларису Власову. У свою чергу, вихованці ДЮЦ «Перлинка» та керівник Лілія Ваврічіна підготували для Олександра Шамардіна подарунок – вітальну листівку, зроблену дітьми та привітання з Днем міста. На усіх присутніх чекала розважальна програма та пригощання.

            Не обійшлося без відзнак і на Кущівці. Там свято пройшло в неділю, 10 вересня. За постійну співпрацю Олександр Шамардін нагородив голову квартального комітету Наталію Пустовіт, депутатку Подільської районної ради фракції «Рідне місто» Світлану Аршиннік, активістів мікрорайону Тетяну Лозову, Олександра Бобрика, Сергія Лозового, Тетяну Сагаль, Наталію Щербину, Юрія Гаранчука, Ковальову Юлію та Поліну Білостоцьку. Подякував Олександр Шамардін і усьому колективу ЗОШ №1 та висловив особливу вдячність директору навчального закладу Ірині Майстровій, її заступниці Наталії Козачинській та завідувачці ДЮЦ «Перлинка» Лілії Ваврічіній.

            На усіх чотирьох заходах було гамірно, весело, а програма сподобалася, як дітям, так і дорослим. Понад дві тисячі містян вже розпочали святкування Дня міста, але на цьому сюрпризи не завершуються. 15 вересня о 17:00 розпочнеться святкове відкриття реконструйованого скверу Покровський. На гостей чекатиме урочиста частина відкриття та концертно-розважальна програма.

            Нагадаємо, проект «Благоустрій скверу Покровський» став переможцем серед великих проектів у рамках Громадського бюджету-2017. 

Усі новини