У Кропивницькому буде впроваджуватися у життя монетизація пільг на проїзд у громадському транспорті

Понеділок, 26 березня 2018 14:02

Водії маршрутних таксі продовжують нетактовно поводитися із пасажирами у Кропивницькому, зафіксовані випадки відмові у проїзді громадянам, які мають на те законні пільги. На це звернув увагу профільного управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради міський голова андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 березня.

За інформацією міського голови, до міської ради також надходить велика кількість звернень змінити щось і у роботі нових комунальних автобусів в години-пік.

- Розумію, нових автобусів ще не вистачає, щоб покрити всі потреби у перевезеннях пасажирів вранці, - відзначив очільник міста. - Але і не порядок, коли діти, студенти, працюючий народ буквально розривають двері, а з кінцевих зупинок вже салони забиті переважно людьми у віці, і їм теж хочеться вчасно потрапити у своїх справах. Кабінет Міністрів України вирішив ввести монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. Ми на апаратному засіданні цю тему не вирішимо. Але затягувати з нею ми не можемо.

Питання, як рухатись і яку формулу, яку модель напрацювати, щоб виконати постанову Кабміну є надзвичайно складним, переконаний міський голова.

Тому профільний заступник Олександр Мосін отримав доручення терміново збирати нараду за участі управління розвитку транспорту та зв’язку, фінансів, економіки, соціального захисту населення, профільної депутатської комісії, щоб обговорити можливі варіанти вирішення питання відповідно до чинного законодавства, до можливостей міської ради і сьогоднішніх реалій. Результатом має стати спільно напрацьований і добре прорахований проект рішення міської ради.

- Але всім необхідно усвідомити: час, коли можна було кататися по п’ять разів на день, вже минув, яким би не був вік, заслуги і пільги, підкреслив Андрій Райкович. - В Європі всі і все рахують. А ми досі не навчилися усвідомлювати, що світло, вода, тепло, газ, транспорт - це не дешеві для бюджету витрати. Як і для кожної сім’ї. Тому вчитися раціонально використовувати кожну послугу всеодно доведеться. Є беззаперечні категорії пільговиків, ми їх зараз теж обслуговуємо, а нам необхідно чітко попрацювати з усім пільговим спектром, щоб, повторюю, вийти на об’єктивно правильне рішення.

Усі новини