У Кропивницькому 55 випускників отримали 200-бальний результат основної сесії НМТ

Четвер, 11 серпня 2022 16:12

Через повномасштабну агресію росії в Україну цього року замість зовнішнього незалежного оцінювання запровадили національний мультипредметний тест.

Тест налічує 60 завдань і об’єднує три предмети: українську мову, математику та історію України. Вперше  масове тестування випускників шкіл проводилося онлайн у визначених місцях Центром оцінювання якості освіти.

Перша основна сесія тестування тривала з 22 липня по 04 серпня, наразі стали відомі попередні результати. Як все пройшло у Кропивницькому і які здобутки мають наші випускники прокоментувала начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

- Всього участь у тестуванні від Кропивницького взяли 1054 випускники, які перебувають в Україні і 111 дітей — за кордоном. Офіційних результатів іще немає, але є попередні від навчальних закладів міста і вже зараз ми можемо сказати, що маємо найбільше 200-бальних результатів у порівнянні з минулими роками. Така тенденція спостерігається і по всій Україні. Наразі мультипредметний тест на 200 балів склали 55 кропивницьких учасників тестування, з них 48 — по одному предмету, і 7 — по двох, - повідомила Лариса Костенко.

У розрізі навчальних закладів Кропивницького найкращі результати продемонстрували: Преображенська гімназія (1 випускник), ЗОШ №4 (1 випускник), гімназія Шевченка (1 випускник), НВО №8 (4 випускники), Кіровоградський колегіум (2 випускники), НВО “Мрія” (3 випускники), НВО №16 (1 випускник), Академічна гімназія (3 випускники), НВО №25 (4 випускники), НВК №26 (3 випускники), гімназія “Інтелект” (2 випускники), НВО №32 (1 дитина), ліцей “Сучасник” (1 випускник), НВО “Вікторія П” (5 випускників), гімназія нових навчальних технологій (7 випускників) і найбільше — ліцей “Науковий” (16 випускників).

Лариса Костенко відзначила, що основна сесія тестування у Кропивницькому пройшла без порушень і надзвичайних подій, якщо процес переривала повітряна тривога, діти спускалися в укриття, а потім продовжували складати тест.

Дві наступні сесії тестування, зокрема, додаткова — проводитиметься у другій половині серпня, і спеціальна — у вересні.

Фото: https://gre4ka.info

Усі новини