У Кропивницькій міській раді шукають шляхи розширення об’єкту укриття в ліцеї «Максимум»

Четвер, 28 вересня 2023 20:46

Кропивницька міська рада підтримала депутатський запит щодо вивчення можливості розширити укриття для учнів ліцею "Максимум" за рахунок підвальної частини приміщення школи, де сьогодні функціонує магазин «Шкільний всесвіт».

- Через нестачу місця в укритті ліцею "Максимум" значна частина навчального процесу запроваджена у дистанційному форматі, - відзначила у своєму запиті автор запиту, депутатка Ольга Ковальова-Алокілі. – До депутатів міської ради надходить велика кількість звернень від батьків учнів, у яких вони просять вирішити цю проблему. Частину підвалу під ліцеєм орендує магазин "Шкільний всесвіт", за рахунок якого можна було б розширити площу укриття та дозволити ліцеїстам більше часу навчатися за партами. Я підтримую підприємницький рух у Кропивницькому, але в даному випадку йдеться про пріоритети – безпека і життя дітей мають бути на першому місці.

За інформацією начальниці управління освіти міської ради Лариси Костенко, за зверненням освітян адміністрація торговельного підприємства  з власної волі  вже надала  частину площі магазину для розширення сховища. Щоб повернути підвал повністю, необхідно заходити у судові процеси та вірогідно відшкодовувати власникам "Шкільного всесвіту" кошти, вкладені у ремонт приміщення, адже перед здачею його в оренду воно було в аварійному стані.

Управління освіти отримало доручення вивчити всі обставини і наслідки розірвання договору оренди, повернення приміщення і облаштування в ньому укриття та проінформувати депутатський корпус про результати аналізу ситуації.

Усі новини