У Кропивницькій міській раді підприємців привітали із професійним святом

Середа, 30 серпня 2023 15:17

День підприємця відзначається в Україні щорічно у першу неділю вересня, та вітання  з нагоди  професійного свята лунали в Кропивницькій міській раді вже сьогодні, 30 серпня.

Місце зібрання теж досить символічне -  Центр підтримки підприємництва, який офіційно відкрився в червні цього року,  і був створений за рахунок грантових коштів.

Про значення цього центру для Кропивницького і про вклад підприємців у життя міста під час війни говорив заступник міського голови Михайло Бєжан.

- Перед тим, як йшов вітати вас, згадав перший день повномасштабної війни, коли зателефонував міський голова Андрій Райкович та поставив чіткі завдання, а вже підприємці, яким я телефонував, негайно відповідали — ти кажи, що потрібно робити. Всі максимально включалися в роботу — у першу чергу  це  організація харчування, як для військових, так і  для переселенців. Ця налагоджена комунікація і взаємодія між владою та бізнесом триває до сих пір. А той факт, що ми зібралися в цьому Центрі, який з'явився під час війни, свідчить, наскільки важливо для нас підтримувати підприємництво, сприяти  його розвитку в Кропивницькому. 

Вітальне слово на адресу  підприємців прозвучало сьогодні і від заступника міського голови Олександра Мосіна.

- У ці непрості для нас усіхї часи, ви продовжуєте наполегливо працювати, створювати робочі місця, займаєтеся волонтерською справою, допомагаєте і Збройним Силам України, і внутрішньо переміщеним особам. Податки від доходів з підприємницької діяльності лягають в основу головного фінансового документа міста, який наразі використовується дуже раціонально та економно, - відзначив Олександр Мосін.

Більше десяти грамот і подяк вручили Олександр Мосін і Михайло Бєжан підприємцям, яких запросили у міську раду. І всі вони як один — волонтерять, підтримують благодійні фонди та донатять на потреби війська.

До привітань кропивницьким підприємцям приєднався народний депутат України Олександр Дануца.

- Я не люблю, коли говорять про різні фронти по галузях, фронт у нас один і підприємці також роблять свій вагомий внесок, щоб його тримати! – наголосив Олександр Дануца.

Загалом у цей день жоден виступ не обійшовся без подяк  на адресу Збройних Сил України.

Важливою частиною сьогоднішнього зібрання стало підписання  Меморандуму про співпрацю між Кропивницькою міською радою та Кіровоградським обласним центром зайнятості задля розвитку підприємництва в кропивницькій громаді. Меморандум підписали Олександр Мосін та Лілія Колесник, директорка обласного центру зайнятості.

До слова, Державна служба зайнятості працює з державною програмою “Є Робота”, за якою грантова підтримка надається на власну справу. Успішні приклади участі в цій програмі є і серед кропивницьких підприємців.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01