У Кропивницькій міській раді підписали меморандум про гуманітарну допомогу постраждалим від війни

Вівторок, 5 липня 2022 17:31

Кропивницька міська рада і організація “Благодійний фонд “Сучасна Україна” підписали меморандум про співпрацю у напрямку надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії росії в Україні сьогодні, 05 липня. Меморандум своїми підписами скріпили заступник міського голови Олександр Мосін і директор Благодійного фонду Володимир Гавриш.

Про те, що подальша співпраця міської ради і Благодійного фонду “Сучасна Україна” буде плідною, свідчить той факт, що уже сьогодні представники організації привезли ліки для закладів охорони здоров’я обласного центру.

- Ми злагоджено співпрацюємо з обласною військовою адміністрацію. Підтримки сьогодні потребують і кропивничани, і переселенці, яких приймає місто і область. З початку військової агресії Кіровогадщина прийняла понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб, понад 80 тисяч із них зупинилися на проживання в області, більше 20 тисяч — знайшли прихисток у Кропивницькому. У місті створено гуманітарний штаб, цим людям ми допомагаємо з розселенням, харчуванням. Але цієї допомоги вони потребують постійно. Крім того, Офіс Президента України дав завдання місту бути готовими прийняти ще 5 тисяч переселенців, - зазначив Олександр Мосін.

Володимир Гавриш коротко ознайомив присутніх із напрямками діяльності Благодійного фонду “ Сучасна Україна”, за якими можлива співпраця із міською радою. Зокрема це медична допомога, залучення фінансів до будівництва і облаштування житла для людей, які його втратили внаслідок військових дій. Як приклад, навів результати співпраці фонду з міською владою Ірпеня, Бородянки, Гостомеля.

- Фонд реалізує проєкти та бере участь у грантових програмах, спрямованих на покращення охорони здоров’я, розвитку освітнього, культурного, національно-патріотичного і соціального потенціалу всіх без виключення поколінь громадян України, популяризує Україну, її культуру та надбання у світі, стимулюючи зв’язки з діаспорою, сприяє партнерській реалізації ініціатив, здатних посилити економічну, екологічну, туристичну, соціальну, правову спроможність та розвиток конкретних територіальних громад в різних регіонах України, - розповів Володимир Гавриш.

У ході першої ознайомчої зустрічі сторони підписали меморандум про співпрацю і визначили її найактуальніші напрямки, зокрема, будівництво нового житла.

- Створення нового житла і відбудова зруйнованих територій — це шанс України стати однією із найкращих держав Європи. Кіровоградщина і Кропивницький беруть участь у президентській програмі будівництва житла, тож допомога благодійних організацій у цьому напрямку нам дуже потрібна, - зазначив Олександр Мосін.

Усі новини