У Кропивницькій міській раді напрацьовують аспекти молодіжної політики на 2024-2026 роки

П'ятниця, 3 листопада 2023 17:20

Сьогодні, 03 листопада, в Кропивницькій міській раді відбулося обговорення проєкту міської програми розвитку молодіжної політики на 2024-2026 роки.

До діалогу долучилися  представники студентського самоврядування, молодіжних громадських організацій, члени Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради.

- Програма фактично готова. У ній враховані всі пропозиції, надані стейкхолдерами молодіжної політики міста після спільної зустрічі 22 березня. Разом з тим, врахований граничний обсяг видатків загального фонду бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік. Нам вкотре потрібна ваша експертність, - звернулася до учасників заходу заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська. - Під час розробки проєкту програми були опрацьовані основні статистичні дані та результати опитувань молоді, наданих Unicef Ukraine та інтерактивним інструментом U-Repore, дослідницькою компанією Info Sapiens, програмою USAID "Мріємо та діємо". Пріоритетними напрямами програми є підвищення рівня зайнятості молоді, її мобільності, соціальної і культурної інтеграції в суспільне життя, підвищення рівня громадянських компетентностей, спроможності, економічної активності, життєстійкості і самостійності, посилення співпраці міської влади з молодіжними інститутами громадянського суспільства щодо формування та реалізації молодіжної політики, розширення участі молоді у заходах, спрямованих на утвердження української національної та громадянської ідентичності.

В ході обговорення прозвучали пропозиції щодо розширення програми, наприклад проведення навчань для молоді з цивільної безпеки та організації заходів, де кожен може реалізувати себе як особистість, долаючи внутрішні комплекси та перешкоди, створення психологічної школи для адаптації молодих військових, які мають травмуючий досвід та посттравматичний стресовий розлад.

Проєкт програми та додаток розміщено за посиланням: http://surl.li/msoif

Для надання пропозицій до змісту програми та заходів можна скористатися наступною формою, яка буде активною до 10 листопада 2023 року. https://forms.gle/RdmC68kJfb9q46SM7

Після врахування всіх пропозицій та рекомендацій проєкт програми буде оприлюднений на сайті Кропивницької міської ради.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01