Творча зустріч в музичній школі №1 ім. Г.Г.Нейгауза

Середа, 4 липня 2018 14:19

З метою покращення якості навчання гри на народних музичних інструментах у мистецьких школах та поширення передового педагогічного досвіду, у приміщенні музичної школи №1 імені Г.Г.Нейгауза міста Кропивницького було проведено виїзний тематичний семінар на тему: «Традиції та інновації народно-інструментального виконавства в національній системі початкової мистецької освіти» для викладачів народних інструментів шкіл естетичного виховання Кіровоградської області.

Захід відбувся за ініціативи голови ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Кіровоградської області, директора музичної школи №1 імені Г.Г.Нейгауза м. Кропивницького Євгенії Малявкіної та за підтримки департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації та відділу культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.

У роботі семінару взяли участь Смольська Наталія Іванівна - методист вищої категорії Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів, викладач-методист Київської дитячої музичної школи №14 імені Д.Кабалевського, член Національної всеукраїнської музичної спілки; Тетяна Хоменко (балалайка) - лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів, член американської асоціації домристів і балалаєчників; Ігор Рябов (фортепіано) - кандидат мистецтвознавства, старший викладач Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського, викладач-методист Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів.     

Викладачі народних інструментів мистецьких шкіл області з великою зацікавленістю прослухали доповідь на тему: «Сучасні тенденції розвитку народно-інструментального виконавства як важливий засіб інтенсифікації освітнього процесу в мистецькій школі», переглянули концерт та слайд - презентацію «Досягнення сучасної української школи виконавства на балалайці та домрі – сприйняття за кордоном (з досвіду співпраці з американською асоціацією домристів та балалаєчників)». 

Після семінару його учасники відвідали народний меморіальний музей Генріха Нейгауза та музей музичної культури ім. К.Шимановського.

Усі новини