Тісна співпраця міської влади і поліції – запорука створення безпечних умов для дітей у Кропивницькому

Середа, 7 листопада 2018 16:35

Сьогодні, 07 листопада,  у міській раді Кропивницького, в рамках проекту «Будь видимим» відбулася спільна  нарада керівників загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів з представниками Національної поліції в Кіровоградській області. У заході взяли участь заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

- Сьогодні ми вперше проводимо зустріч у такому форматі. Діалог між Національною поліцією та громадськістю міста розпочав міський голова, а ми продовжуємо спілкування, - зазначила у своєму виступі Наталія Дзюба. - Тільки тісна співпраця поліції, влади і громади є гарантією створення безпечних умов життя мешканців Кропивницького.

За словами заступника міського голови, в місті неодноразово фіксувалися випадки крадіжок у навчальних закладах. Ще одна біда, про яку говориться майже щодня - адреси продавців наркотиків, написані трафаретом  навіть на фасадах шкіл та будинків. Пропозиції придбати наркотики супроводжують дітей на шляху до школи, а іноді ще гірше - торгують зіллям біля закладів освіти. Трапляються  випадки, коли неповнолітнім продають алкогольні напої. І це дуже часто залишається непоміченим поліцією.

Сьогодні в Кропивницькому впроваджується в життя програма “Безпечне місто”. Це один з пріоритетів діяльності міського голови, підкреслила Наталія Дзюба. По всьому місту встановлюються камери відеоспостереження, є вони також в міських автобусах та  тролейбусах. За словами правоохоронців - це дієва програма, яка покликана допомагати їм виконувати обов’язки з підтримання належного рівня громадської безпеки.

Під час наради також виступила директор Громадської організації «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко. Саме вона та її чоловік Сергій Ткаченко стали авторами проекту «Будь видимим» за фінансової підтримки уряду Канади. Метою проекту є підвищення  рівня безпеки пішоходів шляхом використання світловідбиваючих елементів. За час дії проекту у Кропивницькому були поширені світловідбивні брелоки, так звані “світлячки”. Вони розроблені та виготовлені за естонським зразком і мають відповідну сертифікацію. У школах міста відбулися просвітницькі заходи, різноманітні майстер-класи по виготовленню світловідбивних елементів.

Ірина Ткаченко впевнена, що напрацювання, набуті під час реалізації цього проекту,  будуть у використанні і в подальшій роботі педагогів з метою зменшення кількості ДТП на дорогах.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції Кіровоградської області Оксана Білоброва ознайомила учасників наради  з різноманітними проектами, що проводяться силами патрульної поліції. Це такі проекти та громадські акції, як “Громада проти наркотиків”, “Бережімо красу міста”, “Янголи добра” та інші.

Лариса Костенко висловила подяку Патрульній та Національній поліції, Державній службі охорони у Кропивницькому за співпрацю, покликану  вирішити найголовніше питання –  забезпечити надійну  безпеку дітей  у Кропивницькому.

Усі новини