«Таборівка на Козачому острові» формує у кропивницької молоді готовність до захисту своєї Вітчизни

Понеділок, 6 серпня 2018 12:29

Кропивницька молодь стала учасницею військово-патріотичних навчань - «Таборівка на Козачому острові», які проводилися  04-05 серпня біля села Клинці в рамках Всеукраїнського проекту «Рейд – захист рідної Землі»

У таборівці, організованій за підтримки відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту спільно з ГО «Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель», взяли участь 82 учасники: окрім молоді з Кропивницького до вишколу долучилися юнаки та дівчата з інших міст України: Дніпра, Харкова та Кременчука.

Основною метою проведення таборівки стало заохочення молоді до вивчення військової справи, тактики дій, спрямованої на захист рідного краю, формування рішучості, мужності, бійцівських рис характеру, формування навичок та набутті знань з військово-тактичної підготовки та готовності до Захисту України.

На молодих людей чекало дводенне життя за розкладом військових зборів та військово-тактичні навчання.

В урочистому відкритті «Таборівки» взяли участь представники відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту, Національної поліції, громадських організацій. Військовослужбовці, а привітав учасників заходу легендарний командир кропивницьких спецпризначенців.

Проект «Рейд – захист рідної Землі»  включає в собі, як показові виступи, теоретичні заняття, так і відпрацювання отриманих навичок на практиці. В програму першого дня Рейду входили тренінги з двобою без зброї та ножового бою, вибухо-технічна підготовка, навчання з військово-фортифікаційної справи та підготовка вогневих позицій, маскування вогневих точок, встановлення мінного загородження навколо табору, ознайомлення зі зброєю та спецзасобами, охорона території, проведення навчання з тактичної медицини та мотиваційний брифінг.

Другий день занять розпочався з військового вишколу, групування у відділення, доведення основної задачі вишколу, постановка завдань, орієнтування груп на місцевості, проходження маршруту, екіпірування та динамічне виконання завдань «Рейду».

Під час офіційного закриття «Таборівки» учасники та організатори заходу підвели підсумки та нагородили переможців.

Усі новини