Свято у синьо-жовтих кольорах: кропивничани відзначають День Незалежності України

Понеділок, 24 серпня 2020 14:41

Сьогодні, 24 серпня, найвизначніша дата в історії сучасної України. Сьогодні кропивничани, як і вся Україна святкують День Незалежності своєї Держави.

Від самого ранку площа перед міською радою у Кропивницькому майоріла синьо - жовтими кольорами. Саме сюди поспішали містяни, щоб привітати один одного і своє місто зі святом Незалежності. У центрі міста на них очікував сюрприз – чудова святкова інсталяція кольорів державного стягу України. Тож свято у Кропивницькому розпочалося із патріотичних світлин. У цей же час юні волонтери - учасники акції «Прапор у кожну родину» вітали кропивничан з днем незалежності, даруючи усім синьо-жовті прапорці.

На площі перед міською радою сьогодні було по справжньому велелюдно. І це зрозуміло: події 24 серпня 1991 року стали знаковою для українців датою, початком відліку нового етапу розвитку сучасної Української держави. В них втілилося споконвічне прагнення українців до свободи. Воно завжди давало сили українському народу залишатися собою в часи бездержавності. І в нинішній час, починаючи від Революції Гідності, коли Україна платить найвищою ціною за свою свободу – життям своїх Героїв.

Тож на сходинках міської ради можна було бачити багато кропивничан у військовій формі: серед тих, кого місто цього річ відзначає – найбільше оборонців своєї країни: воїнів, волонтерів.

Першим містян зі святом привітав міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Сьогодні особливий день в житті нашої держави. Від краю до краю народ вшановує великих українців, які виборювали упродовж століть нашу незалежність. Я не втомлюсь повторювати: ніщо в житті не здобувається так важко, як свобода і мир, - висловив переконання міський голова. - П’ять років у місті триває народна акція, яка згуртувала усіх творчих і патріотичних жителів. Молодь вишиває символи України. Ми маємо карту України, портрет Тараса Шевченка, орнаменти з усіх областей і символічний рушник, на якому гімн України. На цьому Рушникові є невмирущі слова: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу». Я хочу побажати, всім нам дорожити нашою свободою, берегти мир і нашу незалежність. Ми повинні жити в єдності і злагоді, жити чесно і справедливо.

Усі великі успіхи країни складаються з успіхів кожного небайдужого українця. Тож сьогодні міський голова виконав почесну місію: вручив відзнаки, як яскравий приклад невтомної, самовідданої праці кращих з кращих містян у різних сферах життєдіяльності громади, які впродовж багатьох років сумлінно трудяться задля блага свого міста, віддано захищають свою країну і прославляють її далеко за кордонами Вітчизни.

Відзнакою міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” ІІ ступеня Андрій Райкович нагородив Людмилу Шукруту - голову правління Кіровоградської обласної організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів „Серце матері”.

Сьогодні також оприлюднили результати міського конкурсу «Молода людина року» і відзначили тих, хто своїми знаннями, працею, здобутками роблять наше місто інвестиційно привабливішим, комфортнішим, примножують славу і добробут Кропивницького.

У номінації «Молодий захисник України» дипломом міського конкурсу «Молода людина року» нагороду отримав учасник бойових дій, військовослужбовець 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, Олексій Кравцов. У номінації «Відкриття року в області культури і мистецтва» нагородили керівника Народного хореографічного колективу «Світанок», Максима Печененка, який за 15 років творчої діяльності перетворив танцювальний гурток школи у «Народний художній колектив», знаний далеко за межами нашої країни. Диплому міського конкурсу “Молода людина року” в номінації «Відкриття року в області фізичної культури і спорту» удостоєний інструктор-методист спортивної школи № 2 Віталій Пархоменко. У номінації «Молодий працівник промислової галузі» переміг електрогазозварник товариства з додатковою відповідальністю «Завод дозуючих автоматів» В’ячеслав Салов, а у номінації «Молодий підприємець року» нагороду отримав креативний засновник нового бізнес-проєкту на базі кав’ярні-пекарні «Єлизавета» Артем Жудін. «Молодим науковцем року» став доцент кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту ЦНТУ Василь Зінзура, а у номінації «Сила духу» нагороду отримала трикратна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики в Спеціальній олімпіаді, талановита акторка, яка зіграла головну роль у художньому фільмі «Історія Лізи» Маріанна Ахрарова.

По завершенні урочистостей на кропивничан очікував ще одн сюрприз: драйвові учасники святкового патріотичного автомотопробігу «Швидкість на крилах свободи», який відбувся у Кропивницькому за ініціативи Андрія Райковича, десятками машин та мотоциклів просто увірвалися в центральну частину міста, вітаючи рідне місто гучними сигналами та синьо-жовтими димовими ефектами.

А свято у Кропивницькому продовжується. Вже о 17.30 від пам’ятника Ангелу – Охоронцю до площі Героїв Майдану стартує традиційна Хода вишиванок. А о 18.00 усіх чекає Козачий острів: тут відбудеться перший фестиваль «Рок над Інгулом».

Приходьте на святкові заходи! Цінуємо нашу свободу! Зберігаймо наші національні чесноти! Любімо Україну від краю до краю!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13