Святий Миколай об’єднує: кропивничани передали побажання перемоги і миру на Схід України

Четвер, 19 грудня 2019 21:47

Увечері, 19 грудня, центр святкування Дня Святого Миколая у Кропивницькому перемістився на площу Героїв Майдану. Головна ялинка міста і області з оновленою ілюмінацією цьогоріч виглядає особливо прекрасно.

Перед початком святкової концертної програми, яка з величезним успіхом розпочалася улюбленою у кропивницької дітвори виставою театру ляльок «Таємнича знахідка», територія навколо ялинки була заповнена вщент. Хлопчики та дівчатка захоплено спостерігали за тим, що відбувається на сцені, охоче допомагали казковим героям, а вся площа перетворилася на зимову передріздвяну казку: розпочали роботу різдвяні будиночки зі святковою торгівлею і найрізноманітнішими смаколиками, закрутилися – закружляли атракціони, без втоми працювала нова резиденція Святого Миколая. Миколай Чудотворець  з радістю вислуховував кожного малюка та вручав йому заслужений подарунок.

Святковий радісний настрій на площі зуміли майстерно підтримати  творчі колективи міста – дівочий муніципальний камерний професійний хор «Сріблясті голоси» і юні дарування, зразковий хор молодших класів музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса «Веселка».

З початком новорічних свят кропивничан та гостей міста привітали керівники міста та області. Андрій Райкович побажав усім миру, добра та розвитку.

- Годину тому 100 школярів запалили яскраві вогники на 19 ялинках поруч з міською радою. А тепер дітвора разом зі Святими Миколаями передає святкову естафету головній новорічній ялинці області, - відзначив міський голова. – Сьогодні особливий день, і ми всі на нього чекали з нетерпінням. Особливо малеча! Я пишаюсь вами, бо кропивницькі діти дуже талановиті, розумні, слухняні. І всі заслужили на яскраве свято і на солодкі подарунки. Я щиро вітаю всіх вас з Миколаєм, з наступаючим Новим роком і Різдвом! Давайте щирими оплесками передамо новорічні вітання діткам на Схід України, і нашим хоробрим воїнам! Нехай свята прийдуть у кожен дім з миром, добром і великою радістю. Будьте здорові і щасливі у Новому році!

Вся площа в єдиному пориві дружно підтримала очільника міста і разом із шаленими оплесками передала землякам на сході щирі побажання перемоги, яка принесе довгоочікуваний мир нашій державі і підтримку українським воїнам, які відвойовують і захищають цей мир, щоб вони всі повернулися живими і здоровими.

Очільника міста підтримав секретар міської ради.

- Наші діти – це майбутнє нашого міста і всієї країни, - наголосив у своєму вітальному слові Андрій Табалов. – Маємо стати надійною опорою для сьогоднішнього молодого покоління, щоб з них виросли справжні патріоти України і Кропивницького. Нам усім я бажаю перемоги, миру, злагоди і всього найкращого!

Кульмінацією свята стали яскраві святкові вогні новорічної ілюмінації зеленої красуні. Рівно о 18.00, після привітань, площа заскандувала: - «Ялиночко, засяй!», і вона  засвітилася святковими яскравими вогнями.

А концертну естафету цього вечора підхопили хедлайнери свята – гурт «LALA BAND» та запальні танцюристи школи сучасного спортивного танцю «Форсаж».

Усі новини