Створення ОСББ – єдиний надійний спосіб розвивати багатоквартирний житловий фонд Кропивницького і зберегти майно

Понеділок, 6 листопада 2017 14:55

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив головному управлінню житлово-комунального господарства активніше проводити роз’яснювальну роботу з мешканцями багатоповерхівок щодо створення ОСББ.

Нині, переконаний очільник міста, дуже важливо збільшувати кількість таких об’єднань в місті, бо лише так можна зберегти житловий фонд, та тримати його в порядку. Ніхто крім мешканців багатоповерхівок не стане тут кращим і ефективнішим господарем, переконаний міський голова.

- Мешканці багатоповерхівок мають об’єднатись, і зрозуміти, що вони самі відповідають за весь будинок: під'їзд, дах, підвал. Контролюйте і оберігайте цей простір, ці приміщення, – наголосив Андрій Райкович

Все це пов’язане з тим, що в місті продовжуються крадіжки ліфтів, металевих труб та каналізаційних люків. Силами поліції та спеціалізованої інспекції їх не вберегти, тож відповідати за майно мають самі люди. А ще варто замислитись над тим, щоб встановлювати в під’їзди сигналізатори та «ревуни».

Пропозицію переглянути міську програму підтримки ОСББ запропонував під час наради секретар міської ради Андрій Табалов.

-У міській раді відбувся День депутата, присвячений темі ОСББ, - відзначив Андрій Табалов. – Ми детально обговорили це питання, вислухали керівників діючих об’єднань і людей, які хочуть їх створити. Існуюча сьогодні система співфінасування проектів ремонтів і реконструкції будинків 60:40 чи 50:50 наразі мешканців багатоповерхівок не влаштовує, вони не можуть одномоментно викласти такі кошти. Для популяризації ідеї розвитку ОСББ у Кропивницькому варто внести зміни до чинної програми.

Окремо міський голова звернувся до представників ПАТ «Укртелеком», аби ті звернули увагу на відкриті люки в місті.

- Ми звикли тільки водоканалу вказувати на відкриті люки. А от по місту немало закинутих, відкритих, захаращених люків зв'язківців, – звернувся до комунальників очільник міста. - Управління розвитку транспорту і зв'язку, спецінспекція піднімайте їх, пишіть попередження, використовуйте всі інструменти впливу - але свої об'єкти вони зобов'язані негайно обстежити, вичистити і накрити. Де провалились - заасфальтувати! Повторюю - оперативно.

Нарікають люди і на те, що в під’їздах цілодобово відкриті горища, і на дахах багатоповерхівок господарюють інтернет-провайдери, розповів міський голова. Тож керівники ЖЕКів отримали завдання закрити всі виходи на дахи будинків, і доручити ключі від під’їзду одній людині. До того ж, компанія, яка обслуговує ліфти, віднині співпрацюватиме з ЖЕО, і завбудинками.

Усі новини