Струни душі: У Кропивницькому відбувся музичний лаунж для поранених воїнів

Субота, 16 вересня 2023 19:34

В умовах війни страждає психічне здоров’я у всіх людей. Але у військових, які побували у гарячих точках, ця проблема стоїть особливо гостро. Практично кожен із них потребує допомоги, навіть, якщо зі сторони здається, що з людиною усе в порядку.

Створити дружнє середовище та полегшити адаптацію до цивільного життя – з такою метою представники Кропивницької міської ради завітали до військовослужбовців, які лікуються в міському закладі охорони здоров’я.

- За участю працівників медичного закладу зробили опитування серед наших захисників, потреба у залученні перукарів та барберів наразі висока. Місцеві стилісти зголосилися безкоштовно відвідати заклад та втілити перукарські бажання кожного, хто попередньо зголосився, - розповіла начальниця управління торгівлі та побутового обслуговування населення Кропивницької міської ради Алла Козлова. 

Після роботи кропивницьких стилістів місцева фотографиня запросила захисників до фотосесії, а вже увечері всі отримали у подарунок надруковані світлини. 

Продовжив день вечірній музичний лаунж «Струни душі», організований за ініціативи управління молоді та спорту міської ради. Для воїнів виступили дитячий вокально-інструментальний ансамбль «Тоніка» Міського центру дитячої та юнацької творчості і вокальний ансамбль «Смайл». На згадку про вересневу зустріч найменші учасники лаунжу вручили воїнам браслети-обереги.

Організатори частували смачними стравами, гарячими напоями. Колектив ПОГ АПВТ «Фірма Ласка» пригостив усіх військослужбовців закладу морозивом та солодощами.

- Сьогодні ми б дуже хотіли, щоб розвіявся біль у ваших очах, і ви хоча б на мить не згадували про війну. Дякуємо від усіх містян за вашу службу. Ви – наші герої! Ви — взірець мужності, свідомості та самопожертви, ви – непорушна стіна між страхіттями війни й життям мирних людей! Незламної волі, сил вам та наснаги!, - звернулася до військовослужбовців заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська.

Творча, тепла атмосфера вечора нікого не залишила байдужим. Цього вечора струни душі захисників звучали в  приємному резонансі зі струнами музичних інструментів.

- Більшість хлопців дуже мотивовані, вони намагаються робити якомога більше реабілітаційної роботи, щоб повернутися у свої військові частини та продовжити свою військову справу. А є люди, які отримали тяжкі поранення і в них немає можливості повернутися, тому наша спільна мета - надати їм можливість отримати максимум психологічних навичок та максимально повернутися до звичайного життя настільки наскільки це можливо, - зазначила психологиня закладу Ганна Колєва.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28