Стихійна торгівля в умовах карантину – небезпечне джерело поширення коронавірусної інфекції

Вівторок, 16 червня 2020 15:08

Коронавірус не зник! І лише суворий порядок у Кропивницькому допоможе уникнути поширення тяжких захворювань серед містян. На цьому наголосив міський  Андрій Райкович, ставлячи завдання перед виконавчими органами міської ради щодо забезпечення неухильного дотримання умов карантину, під час апаратної наради сьогодні, 16 червня.

Наразі  в Кропивницькому, як і в багатьох інших регіонах України, запроваджений черговий етап послаблення карантину. Але в реальності, переконаний міський голова, це призвело до розслаблення людей. втрати концентрації зусиль на недопущення поширення небезпечного вірусу.

- Сьогодні ситуація ще нестабільна: люди одночасно мають відчуття і  заспокоєності, і тривоги. Ви самі бачите, які виникають спалахи захворюваності, вони не оминули і нашого колективу, тому що контактів з мешканцями побільшало, - відзначив Андрій Райкович. - Вкотре наголошую, що вірус не зник! Наполягаю, що лише суворий порядок допоможе уникнути тяжких захворювань. А що ми бачимо в реальності. Стихійна торгівля процвітає! Скрізь! Навколо всіх базарів, уздовж торговельних мереж, на тротуарах, в усіх мікрорайонах міста. Температура 35 градусів плюс, а пляшки з молоком, торбинки з сиром, яйця в мисочках і коробочках- і все долі лежить!

Працівники міської спецінспекції відразу отримали доручення зосередити свою увагу на неприпустимій торгівлі з асфальту і оперативно припинити цей безлад.

- Цибуля, поруч горщики з квітами, в'язані носочки і скисла під сонцем полуниця. Родзинка на торті - курка в пакетиках. “Карантинний натюрморт”, - обурився міський голова. - Якщо так буде і далі, то нам і трьох лікарень не вистачить, щоб повиліковувати всі легені і віруси. Повертайтеся, шановні колеги, до серйозної роботи. За всіма напрямками!

Усі новини