Стартову дорожню карту визначили: У Кропивницькому працювала робоча група Кабміну щодо реконструкції Центральної міської лікарні

П'ятниця, 16 лютого 2024 10:35

З робочою поїздкою у Кропивницькому побували міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, командувач медичних сил ЗСУ Анатолій Казимирчук. Разом із начальником Кіровоградської ОВА Андрієм Райковичем, заступником міського голови Олександром Мосіним, керівниками виконавчих підрозділів визначалися із реконструкцією Центральної міської лікарні.

Вже не вперше очільник МОЗу на Кіровоградщині. Сьогодні в зоні його уваги - реконструкція Центральної міської лікарні. Саме про неї я доповідав Главі держави. Будівельні роботи місто виконує власним коштом. В медичному завданні - створення госпітальної бази на понад сотню ліжок, з оперблоком, хірургічним, травматологічним, неврологічним, терапевтичним, фізіотерапевтичним відділеннями, лабораторією і сучасною діагностикою. Це буде потужний центр реабілітації. Потребуємо державної підтримки у пришвидшенні фінансування будівництва і оснащення обладнанням, - відзначив начальник ОВА Андрій Райкович.

Під час наради в ОВА з заступниками, керівниками районів та обласного центру, керівниками закладів охорони здоров'я, обговорили найактуальніші на сьогодні питання поліпшення реабілітації та надання медичної допомоги населенню області в умовах воєнного стану. Попри війну збереження максимальної доступності медичної допомоги, розвиток якісної реабілітації, особливо для наших захисників і захисниць, є пріоритетом для влади на місцях.

Очільник області подякував міністру охорони здоров’я, керівництву та медичній службі Міноборони за оперативне реагування на актуальні питання розвитку медичного простору Кіровоградщини.

Усі новини