Стан готовності виборчих дільниць у Кропивницькому перебуває на особистому контролі секретаря міської ради Андрія Табалова

П'ятниця, 1 березня 2019 10:31

У Кропивницькому розпочалась активна підготовка виборчих дільниць до чергових виборів Президента України. Контролюють стан готовності приміщень та їх належного матеріально-технічного забезпечення для роботи дільничних виборчих комісій відповідальні працівники міської ради. Особисто інспектує території дільниць секретар міської ради Андрій Табалов.

У четвер, 28 лютого, очільник депутатського корпусу проінспектував три приміщення дільничних виборчих комісій, які мають на сьогодні чи не найбільше проблем з технічною готовністю. Так, на дільниці за адресою вул. Варшавська, 91-а, будівля якої належить філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 1», є проблеми з опаленням, телефонним зв’язком, відсутні комп’ютер, принтер, телефонні апарати, сейф та аптечка. На дільниці за адресою вул. Мінська, 151, приміщення якої належить Кропивницькій міській державній лікарні ветеринарної медицини ті самі проблеми. З балансоутримувачами будівель будуть зв’язуватись відповідальні за дільниці посадовці, щоб спільними зусиллями вирішити проблемні питання.

Краща ситуація на виборчій дільниці по вулиці Комарова, 64, що знаходиться у приміщенні Донецького національного медичного університету. Тут членів комісії треба забезпечити комп’ютерною технікою та підключити телефонний зв’язок. На жаль, в жодному приміщенні вхід не обладнаний пандусом та відсутні кнопки виклику.

- Проінспектувавши кілька дільниць, хочу зазначити, що проблем існує чимало, - зауважив Андрій Табалов. - На жаль, держава не виділяє кошти на матеріально-технічне оснащення. Якщо балансоутримувачі не зможуть забезпечити виборчі комісії усім необхідним, доведеться це робити коштом міського бюджету.

Також Андрій Табалов відзначив, що проблем цьогорічним виборам додала велика кількість зареєстрованих кандидатів у Президенти України, оскільки це призвело до збільшення кількості спостерігачів, отже треба більше меблів та більші площі приміщень, які б змогли вмістити усіх.

Секретар міської ради ще раз наголосив на важливості підготовки до чергових президентських виборів та дав доручення відповідальним особам знайти шляхи вирішення існуючих на сьогодні проблем на виборчих дільницях.

Усі новини