Соціальні працівники Кропивницького у день свого професійного свята розпочали збір коштів на дрон для захисників України

П'ятниця, 3 листопада 2023 15:18

У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. Визначна дата для людей, які обрали для себе непростий шлях.  Тепер, під час війни, ця праця ускладнилась в рази, адже належну увагу необхідно приділити значній кількості категорій громадян: ветеранам та людям з інвалідністю, учасникам АТО, ООС, бойових дій повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та їхнім родинам, внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам, багатодітним та малозабезпеченим сім'ям. 

Тож численні слова подяки на їхню адресу лунали сьогодні, 03 листопада, у приміщенні  ЦНАПу “Прозорий офіс” від представників як обласної, так і міської влади.

Першим особливу роботу соцпрацівників саме під час повномасштабного вторгнення російського агресора відзначив начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Згадав він і про допомогу вимушеним переселенцям, які транзитом перетинали область у перші дні війни, і тим — хто залишився на Кіровоградщині, та в Кропивницькому зокрема, і щонайголовніше — учасникам бойових дій та їхнім родинам.

- Чого вартий лише прийом біженців — це був час переформатування вашої роботи, зміни професійних навичок, які формувалися не для війни. Адже понад 170 тис ВПО пройшли тільки через Кіровоградщину, більше 90 тис. - залишилися у нас. І ви, як ніхто, розумієте, що їх значно більше, бо це тільки ті, хто зареєструвалися. Ви памʼятаєте, як напружено працював ЦНАП і продовжує працювати і зараз. Я ніколи не забуду ті евакопотяги, які ви приймали на Кіровоградщині, зустрічали людей, вислуховуючи їх і надаючи не лише соціальну, а часто й психологічну допомогу. Ви разом з освітянами долучилися до створення соціальних гуртожитків, до такої надважливої справи, що була трансформована потім на усю територію України. А паралельно реалізувались проєкти по захисту від сімейного насилля, також зі створенням відповідних центрів допомоги. Новий напрямок — це і робота з ветеранами, з їхніми родинами. За все це вам низький уклін і щира подяка, - наголосив Андрій Райкович.

До привітань приєднався і заступник міського голови Олександр Мосін.

- Найголовніша оцінка вашої роботи це - подяка від тих людей, яким ви надали допомогу! Здоров'я вам, перш за все ментального, щоб психологічно витримати ті завдання сьогодення, з якими вам доводиться справлятись. Ви так само на передовій з тими людьми, які потребують допомоги і велика вам вдячність за це!

Естафету привітань перейняли голова постійної комісії Кропивницької міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, соціальної політики, культури та спорту Наталя Чередніченко, голова ради організації ветеранів України міста Кропивницького Володимир Зуєв та директорка департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Юлія Вовк.

Вітаючи колег, Юлія Вовк оголосила, що вони вирішили підтримати традицію, започатковану минулого року і зібрати 100 тисяч гривень на дрон для наших захисників до Дня Збройних Сил України.

Кращі працівники соціальної сфери отримали подяки та почесні грамоти Кіровоградської ОВА і Кропивницької міської ради та виконавчого комітету, а також відзнаки профільного департаменту та міської ради організації ветеранів.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01