Соціальна підтримка населення – пріоритет у діяльності міської влади Кропивницького

Вівторок, 18 лютого 2020 15:53

Соціальна підтримка населення Кропивницького, підвищення якості та доступності соціальних послуг для вразливих верств населення є одним із пріоритетів діяльності міського голови та депутатського корпусу. Це відзначила заступник міського голови Наталія Дзюба під час звіту за результатами виконання бюджетних програм у 2019 році.

За інформацією посадовиці, фактичний обсяг фінансування програм управління соціальної підтримки з бюджету міста Кропивницького у 2019 році складає 19 467,4 тис. грн.

- З метою підвищення рівня соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста у 2019 році надано матеріальну допомогу 4 710 мешканцям міста на загальну суму 11 436,36 тис. грн, у тому числі  916 учасникам АТО, ООС та членам сімей загиблих, військовополоненних та зниклих безвісти учасників АТО, ООС на загальну суму 4 424,3 тис. грн., - відзначила Наталія Дзюба. - Також, для вшанування ветеранів війни та праці надано грошову допомогу до державних свят та пам'ятних дат  289 особам на загальну суму 349,0 тис. грн.  

За дорученням міського голови Кропивницького Андрія Райковича, розроблено Порядок використання коштів, передбачених у міському бюджеті для забезпечення одиноких мешканців міста засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Були передбачені кошти в сумі 75,0 тис. грн для забезпечення   218 мешканців міста телетюнерами.

Для підтримки життєздатності найбільш соціально вразливих категорій населення у 2019 році надано місцеві пільги в оплаті за житлово-комунальні послуги  та  послуги зв'язку 151 особі  з інвалідністю І і ІІ груп по зору та  5 членам сімей загиблих учасників бойових дій в Республіці Афганістан на загальну  суму 140,1 тис. грн.

Забезпечено безкоштовним харчуванням в закладах загальної середньої, професійно-технічної, дошкільної освіти міста та в закладах відпочинку з денним перебуванням дітей при загальноосвітніх навчальних закладах міста 3072 особи на загальну суму 5 237,0 тис. грн.

До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку направлено 126 дітей учасників АТО, ООС, з них 46 дітей за рахунок коштів бюджету міста Кропивницького у сумі 380,2 тис. грн. Надано медичну допомогу учасникам АТО, ООС та членам їх сімей на загальну суму 741,3 тис. грн.

Міською радою міста Кропивницького надано учасникам АТО, ООС 13 дозволів на розроблення проектів землеустрою та передано у власність 77 земельних ділянок.

З метою створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії між органами місцевого самоврядування та громадськими об’єднаннями міста фінансову підтримку отримали 7 міських громадських об`єднань соціальної спрямованості на загальну суму 192,5 тис. грн.

У 2019 році управлінням соціальної підтримки населення Міської ради міста Кропивницького спільно з іншими виконавчими органами та громадськими організаціями проведено міські заходи з нагоди 75-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників,  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня  пам’яті жертв політичних репресій, Дня скорботи, Дня партизанської слави, Дня ветерана, 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, а також міські заходи, пов’язані з 33-ю річницею   Чорнобильської катастрофи, з нагоди Дня ліквідатора, Міжнародного дня глухих, Міжнародного дня осіб з інвалідністю, Дня незалежності України та Дня захисника України.

З нагоди Міжнародного жіночого дня та Великодня, Міжнародного дня захисту дітей, Дня знань, новорічних свят вручено подарунки членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти учасників АТО, ООС. На проведення міських заходів використано кошти з міського бюджету на загальну суму 459,78 тис. грн.

Для взяття участі в заходах з вшанування пам'яті про загиблих учасників антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил членам сімей загиблих надано транспортні послуги на загальну суму 32,72 тис. грн. 

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві: 

на будівлях 13 закладів загальної середньої освіти міста встановлено 19 пам'ятних дошок загиблим героям АТО, які є випускниками цих закладів;

відкрито 3 меморіальні дошки на приміщеннях де працювали та мешкали загиблі учасники АТО;

перейменовано 25 вулиць, 3 провулки та 2 сквери. 

Реконструйовано Алею почесних військових поховань на Рівнянському кладовищі за кошти бюджету міста Кропивницького у сумі 1,3 млн грн.

- Надання соціальної допомоги та підтримки окремим категоріям населення міста буде одним із головних завдань управління і в поточному. 2020 році, - відзначила начальник управління соціальної підтримки Юлія Вовк. – Крім того, необхідну фінансову підтримку для забезпечення своєї статутної діяльності отримають і  громадські об'єднання. Як і буде надана місцева пільга окремим категоріям громадян по сплаті за житлово-комунальні послуги та послуги зв’язку.

Усі новини