«Соняшник – символ України» - “розквіт” в музеї Кропивницького до Дня пам’яті захисників України

Середа, 23 серпня 2023 14:45

В Кропивницькому художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна до Дня пам’яті захисників України, що відзначається 29 серпня, для учнів приватної альтернативної школи «Моzаїка» провели майстер-клас «Соняшник – символ України».

Під час заходу відома кропивницька художниця і викладачка образотворчого мистецтва, провідна наукова співробітниця музею Ольга Краснопольська розповіла дітям про квітку-Сонце, адже її було обрано не випадково. Саме в цей день 2014 року під час виходу української групи військ з російського оточення так званим «зеленим коридором» біля міста Іловайськ Донецької області українська армія зазнала найбільших втрат. Ці трагічні події відбувалися в полях соняхів.

Діти уважно слухали цікаву розповідь про мужніх українських захисників та дивовижну квітку – один із символів України, яка зачаровує всіх золотим суцвіттям, схожим на сонце та унікальним чином завжди повертається за сонячними променями, а за похмурої погоди – квіти схиляються один до одного, щоб поділитися своєю енергією, підтримати та наділити силою.

Протягом уроку діти старалися відтворити акварельними та гуашевими фарбами справжність та красу цих квітів.

Художнім прикладом для юних митців був живописний твір заслуженого художника України Сергія Шаповалова «Натюрморт із соняхами» з музейної колекції сучасного українського образотворчого мистецтва та заздалегідь привезений з приміського поля букет справжніх соняхів, які розташували в затишній музейній залі.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28