Слава Герою: сержант Віталій Цапенко загинув на полі бою на Луганщині

Вівторок, 23 липня 2024 14:31

Війна забирає цвіт нації, молоде покоління, яке б могло ще так довго жити. Загибель кожного воїна – це невимовна втрата для усієї громади. Сьогодні, 23 липня,  Кропивницький, як і вся Україна, схиляє голову в шані та скорботі, прощаючись з  Героєм, який віддав своє життя за свободу і незалежність рідної землі - сержантом Віталієм  Цапенком.

Віталій Володимирович Цапенко народився 14 липня 1974 року у місті Кропивницькому. Змалку він був відомий своєю добротою та щирістю, відданістю друзям і сім'ї. Навчався у загальноосвітній школі № 31, яка нині носить назву гімназія «Інтелект». Після школи отримав професійну освіту у Кропивницькому коледжі механізації сільського господарства.

Після завершення навчання, Віталій пройшов військову строкову службу, а потім тривалий час працював водієм на підприємстві «Агрохім», де зарекомендував себе як чудовий фахівець і майстер своєї справи.

У 2015-2016 роках Віталій брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади. За сумлінне виконання військового обов'язку він був нагороджений відзнакою Президента України «За участь у антитерористичній операції» та іншими відомчими нагородами.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, Віталій у березні 2022 року приєднався до лав Збройних Сил України та продовжив службу в 57-ій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка. Він служив на посаді водія 3-го механізованого взводу 1-ої механізованої роти військової частини А4395.

21 квітня 2022 року, виконуючи бойове завдання із забезпечення оборони України та захисту населення біля населеного пункту Новотошківське Луганської області, Віталій Володимирович Цапенко загинув. Його відвага і мужність в боротьбі проти військової агресії російської федерації залишаються взірцем для всіх нас.

Офіційно Віталій вважався зниклим безвісти.

Його втрата є великою скорботою для родини, друзів та всієї України. Віталій був доброю, світлою, комунікабельною людиною, надійним другом, люблячим сином, чудовим братом та найкращим дядьком.

Без рідної людини залишилися батько, мати, сестра та племінники захисника.

Вічна пам'ять і слава Герою! Нехай його подвиг стане взірцем для прийдешніх поколінь, а його жертва не буде марною. Ми завжди будемо пам'ятати і шанувати його ім'я.

Пам'ять про Віталія Володимировича Цапенка завжди житиме у наших серцях, як символ відданості та любові до рідної землі.

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини