Ситуація у міській раді Кропивницького стане предметом обговорення на Громадських слуханнях

Понеділок, 24 квітня 2017 15:01

Ситуація, що склалася у міській раді Кропивницького пропонується для обговорення на загальноміських Громадських слуханнях.

За інформацією секретаря міської ради Андрія Табалова, Громадські слухання плануються на суботу, 29 квітня. Передбачається, що у слуханнях одним із головних питань порядку денного стане обговорення вимог, висунутих представниками опозиційної частини депутатського корпусу. До виступів готуються депутати та керівники виконавчих органів міської ради з роз’ясненням сутності кожного із восьми пунктів ультиматуму.

На якнайшвидше розблокування роботи міської ради очікує громада міста, відзначив секретар міської ради. Виконання депутатами міської ради своїх прямих обов’язків вимагає і Громадська рада при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького, яка минулого тижня збиралася для обговорення політичної ситуації.

- Під час засідання Громадської ради були висловлені правильні думки від громадськості: депутати мають працювати, - наголосив Андрій Табалов. – Детально обговорювалися і ультимативні вимоги частини депутатів, які бойкотують роботу сесії і діяльність постійних депутатських комісій. Зокрема, звинувачували нас у тому, що ми не розглядаємо і не підтримуємо їх. Хочу звернути увагу, що низка таких вимог у формі депутатських запитів вже неодноразово виносилися на сесійні засідання. Саме там і має тривати їх обговорення по суті. Деякі з них були підтримані, інші– з різних причин не набрали голосів серед депутатів для результативного голосування. Враховуючи, що сьогодні навколо висунутих вимог створилося вже багато міфів, зокрема і щодо відкритості діяльності земельної комісії міськради, хочу нагадати, що про непрозорість розгляду земельних питань можна згадувати, аналізуючи її діяльність часів попереднього голови. Сьогодні спостерігати за роботою комісії можна в онлайн-режимі і це є досягненням нового голови, який відразу зайняв позицію максимальної відкритості. Так і щодо інших вимог: довкола них тривають різні політичні ігри. Опозиція має бажання більше контактувати і я готовий до тісної співпраці. Але хочу наголосити, що я звик до публічного діалогу і про жодні кулуарні домовленості мова йти не може. Ми проведемо слухання, на які запросимо керівників профільних виконавчих органів, які вже готують детальний аналіз можливості виконання пунктів ультиматуму і його наслідків. Громада, передусім має знати правду, щоб нею не могли маніпулювати.

Усі новини