Штормовий вітер у Кропивницькому зірвав дахи, повалив дерева і обірвав лінії електропередач

Субота, 17 жовтня 2020 17:18

Погода наробила лиха у Кропивницькому: ураганний вітер з дощем пронеслися смугою по території обласного центру, ламаючи дерева, зриваючи дахи, руйнуючи стіни і обриваючи лінії електропередач.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом зі своїми заступниками Олександром Мосіним і Олександром Вергуном оперативно виїхали у мікрорайони міста, де негода наробила найбільше біди.

У міській раді Кропивницького о 16.00 відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

- На даному етапі сили рятівників зосереджені на ліквідації наслідків стихії, – відзначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко. – Підрозділи МНС надають допомогу мешканцям з демонтажем зруйнованих конструкцій дахів, вивозять повалені дерева. Паралельно триває збір інформації щодо нанесеної шкоди. Представники управлінь освіти, культури і туризму, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства обстежують підвідомчі приміщення і об’єкти соціально-культурної інфраструктури. На 17.30 така інформація буде систематизована.

За попередніми даними, найбільші руйнування у Кропивницькому зафіксовано у мікрорайонах Балашівка і Лелеківка. В межах вулиць Богдана Хмельницького,  Сагайдачного, Івана Виговського, Холодноярської, Мінської, Делегатської, Ризької, Комунальної, Зеленогірської, Івана Богуна, Мазепи пошкоджені дахи і близько 100 житлових будинків, є випадки руйнування стін, перекрита подача газу. В зоні багатоповерхової забудови ситуація спокійна: тут зафіксовані випадки затоплення квартир – не справлялися липневі системи у житлових будинках по вулиці Академіка Корольова, Кропивницького та Тимірязєва.

- У міській раді Кропивницького буде створена спеціальна комісія, яка визначатиме розмір заподіяної шкоди у кожному конкретному випадку, - наголосив Сергій Коваленко. – Відповідно постраждалі від стихії зможуть отримати матеріальну допомогу для ліквідації наслідків руйнівних сил природи.

Усі новини