Школярі Кропивницького об’єдналися у протидії булінгу

Четвер, 19 грудня 2019 09:52

У Кропивницькому назвали імена переможців конкурсу «Булінг: ми зможемо це зупинити!». Організатором конкурсу виступили ГО «Молодіжне об'єднання «Рідне місто» спільно з управлінням освіти міської ради.

Конкурс, що проводився серед учнів 5-11 класів усіх навчальних закладів міста, мав на меті залучення школярів до обговорення важливої соціальної проблеми – булінгу, його причин, наслідків, можливих заходів протидії, притягнення до відповідальності та профілактики.

Для участі у конкурсі необхідно було подати власну творчу роботу на папері: малюнок, колаж у будь-якій техніці. Усього на конкурс надійшло більше 40 робіт. Переможця обирало поважне журі під орудою  керівниці міського управління освіти Лариси Костенко у складі  спеціаліста управління освіти Оксани Борщенко та голови ГО «Молодіжне об’єднання «Рідне місто» Катерини Шамардіної.

Малюнок - переможець    оцифрували з дотриманням стилю подання інформації про булінг і виготовили плакати, які будуть розповсюджені школами міста. Першими його отримали переможниці - учениці 9 класу НВО №31 Ткачук Софія, Безрукова Дар'я та Струніна Дар'я, а також учні НВО №1 та ЗОШ №2, які входять до складу учнівського самоврядування.

Нагадаємо, що рік тому серед школярів міста було проведено анонімне анкетування. За результатами опитування близько 40 % дітей піддавались цькуванням, а 80 % учнів були свідками насилля.

Усі новини