Шкільні табори у Кропивницькому готові забезпечити дітям цікаве і змістовне дозвілля

Вівторок, 23 травня 2017 15:23

Навчальний рік у закладах освіти Кропивницького добігає кінця. Останні дзвоники для школярів пролунають вже 1 червня і розпочнуться довгоочікувані літні канікули.

Як повідомила під час прес-конференції у міській раді начальник управління освіти Лариса Костенко, 38 шкільних таборів відпочинку цьогоріч відкриють свої двері для майже 4,5 тисяч кропивницьких дітей.

- Основними пріоритетами організації та оздоровлення відпочинку дітей влітку 2017 року буде організація профільних загонів мовного, художньо-естетичного, економічного, спортивного та хореографічного напрямків, робота центрів естетичного виховання та позашкільних навчальних закладів, - відзначила Лариса Костенко.

Мовні табори функціонуватимуть у шести базових школах міста, з дітьми працюватимуть четверо волонтерів із Корпусу Миру і шестеро - з Державного педагогічного університету. Яскравим фіналом роботи мовних таборів стане фестиваль “Всі прапори завітали до нас у гості”

Своєрідним ноу-хау літа 2017 року буде пілотний освітньо – виховний проект для учнів 8-х класів «Літня школа» на базі Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ. Близько сорока майбутніх старшокласників познайомляться таким чином з інженерними професіями.

У загальноосвітніх закладах №4 та №16 відпочиватимуть майбутні бізнесмени і підприємці – тут працюватиме Бізнес – школа. Кропивницькі учні надзвичайно успішно виступили у фінальній частині Всеукраїнського турніру “Стратегія фірми” і вибороли всі три призових місця. Бізнес – симулятори користуються великою популярністю серед учнівської молоді, тож у школярів буде можливість спробувати свої сили, розвиваючи віртуальну компанію. А ще для дітей будуть організовані екскурсії, як на успішні підприємства, так і на такі, яким загрожує банкрутство. І можливо саме рекомендації учасників Бізес-школи врятують такі фірми від економічної катастрофи.

Лариса Костенко також повідомила, що з метою організації змістовного дозвілля для дітей у місті працюватимуть 20 центрів естетичного виховання при загальноосвітніх навчальних закладах та 5 позашкільних навчальних закладів. Розроблюються плани відпочинку в кожному закладі, згідно з якими діти відвідуватимуть осередки культури у Кропивницькому: музеї, галереї, виставки, бібліотеки, центри культурної і технічної творчості. Наприклад, у центральній міській бібліотеції всі охочі зможуть долучитися до вишивання велетенської карти України.

Традиційно працюватиме школа плавання. У цьому році планується навчити товаришувати з водою понад 550 школярів.

Харчування дітей у шкільних таборах буде одно, чи дворазовим і плата за нього складатиме 10, або 18 гривень за добу. Усі пільгові категорії, а додатково, за ініціативи міського голови Андрія Райковича, і діти із багатодітних родин будуть забезпечені безкоштовними сніданками і обідами. На оплату харчування дітей у міському бюджеті передбачено 640 тисяч гривень.

Усі новини