Шевченкове слово живе: у Кропивницькому ліцеї читали вірші великого Кобзаря

Середа, 6 березня 2024 15:35

Пророк, геній, світоч, провідник народних мас... Це все він, наш Шевченко, наш Тарас! Нація, котра має такого сина, не може, не має права стати на коліна! У ньому все: від палкої любові до рідної землі - до глибокої ненависті до її поневолювачів. Він - це вся Україна з її неймовірною красою і невимовним болем. У загальноосвітніх закладах Кропивницького березень присвячений великому Кобзареві, адже цьогоріч українці всього світу відзначають 210-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка.

Геній великого українського поета полягає у тому, що його вірші не втрачають актуальності навіть через століття, тож сучасники читають їх знову і відкривають нові смисли. Так у Кропивницькому ліцеї Тараса Шевченка ліцеїсти читали поезії великого Кобзаря спільно з артистами музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького. Натхненником та ініціатором заходу став Заслужений діяч мистецтв України Микола Кравченко.

Метою заходу стало виховання учнівської молоді в дусі патріотизму та утвердження української та громадянської ідентичності, цікавості та інтересу до читання та вивчення світоча української літератури. Усі учасники заходу натхненним читанням поезій Шевченка продемонстрували високу самосвідомість українців.

 

Усі новини