Схема розміщення зовнішньої реклами у Кропивницькому проходить опрацювання в юридичному управлінні міської ради

Четвер, 3 серпня 2017 17:25

Сьогодні, 3 серпня, у міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання комісії з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста  під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Голова комісії поінформував членів комісії про хід розроблення проекту схеми розташування реклами в обласному центрі. За його словами, проект доповнили пропозиціями громадських активістів і він тепер знаходиться на етапі опрацювання фахівцями юридичного управління міської ради.

Олександр Грабенко також відзначив позитивний результат діяльності комісії з реклами: по вулиці Велика Перспективна, від центру міста до пам’ятника Янголу-охоронцю, більше немає жодної рекламної розтяжки на тролейбусних опорах. За пропозицією комісії було термінів дії дозволів на рекламні об’єкти такого роду вздовж усієї центральної вулиці міста не був продовжений.

Під час сьогоднішнього засідання розглядалися питання щодо пролонгації терміну дії існуючих та видачі нових дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Щодо першої категорії питань, члени комісії погодили усі. А от деякі пропозиції щодо встановлення нових рекламних об’єктів викликали у членів комісії питання. Зокрема комісія з’ясувала всі деталі зовнішньої реклами туристичного агентства “Exclusive Travel” на фасаді будинку по вулиці В’ячеслава Чорновола. Оскільки на засіданні була присутня власник агентства, їй запропонували звернутись до художньої ради, яка могла б надати певні рекомендації щодо естетики зовнішнього вигляду реклами. Після цього підприємець зможе повторно звернутись до комісії для погодження рекламного оздоблення входу у приміщення туристичного агентства.

Також Олександр Грабенко надав доручення фахівцям сектору реклами управління містобудування та архітектури міської ради запросити на найближче засідання комісії власників рекламних агентств для профілактичної бесіди, оскільки останнім часом все частіше об’єкти реклами в обласному центрі розміщуються з порушенням закону. Крім того, спеціалістам сектору було доручено проінспектувати місто на предмет виявлення незаконно встановленої реклами.

- Проїдьтеся містом по розробленій нами схемі розміщення рекламних об’єктів, - доручив підлеглим заступник міського голови. - Ті, що встановлені без дозволу, ми запропонуємо виконавчому комітету прийняти рішення про демонтаж. З порушниками треба розмовляти жорсткіше.

 

Усі новини