«єРобота: власна справа»: від 50 до 250 тисяч гривень можна отримати на створення чи розвиток власного бізнесу у Кропивницькому

Понеділок, 9 жовтня 2023 17:17

У Кропивницькому Центрі підтримки підприємництва представники місцевого бізнесу мали робочу зустріч із заступником директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Наталією Невідомою та начальником відділу мікро-, малого та середнього бізнесу АТ «Ощадбанк» Тетяною Осадчою.

У розмові йшлося  про Державну програму надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу «єРобота: власна справа», яку ініціювали Ощадбанк, Державна служба зайнятості, Міністерство аграрної політики та продовольства України, “Дія”, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України і Міністерство у справах ветеранів Україні.

Учасників зустрічі ознайомили із  умовами отримання грантових коштів.

За інформацією спікером, взяти участь в програмі можуть як ФОПи - громадяни України, так і юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України. Також потенційно учасниками можуть бути громадяни України, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність шляхом реєстрації ФОП чи юридичної особи. При цьому реєстрація має бути проведена протягом 15 робочих з дня отримання позитивного рішення про надання гранту.

Сума гранту, залежить від умови створення робочих місць. Якщо учасник може створити лише одне робоче місце, то сума гранту буде від 50 до 150 тисяч гривень. Створивши нові робочі місця у кількості не менше двох, можна розраховувати на фінансову підтримку  до 250 тисяч гривеь.

- Впроваджено шість напрямків урядової програми єРобота: мікрогранти для створення власного бізнесу, гранти для розвитку переробного підприємства, державне фінансування закладки саду, кошти для розвитку тепличного господарства, грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ та кошти на навчання ІТ-спеціальностям, - підсумувала Наталія Невідома.

Детальніша інформація про започатковані державні програми - у наступних консультаціях.

Слідкуйте за анонсами на сторінці Центру у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100091505782530

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28