Ринки міста перевірили на предмет дотримання карантинних вимог

Вівторок, 10 листопада 2020 15:40

Сьогодні, 10 листопада, у Кропивницькому перевірили ринки міста на предмет дотримання карантинних вимог.

Робоча група, до складу якої увійшли представники поліції, управління торгівлі та побутового обслуговування населення, фахівці Держпродспожив служби, здійснила контроль по дотриманню протиепідеміологічних заходів під час здійснення торгівлі на Центральному, Критому та ринку Черемушки.

- Ми виконуємо доручення міського голови Андрія Райковича щодо контролю санітарних норм на території ринків міста. В черговий раз наголошую, що саме на адміністрацію ринків покладається відповідальність за належну організацію та виконання протиепідеміологічних заходів підприємцями під час здійснення торгівлі, - підкреслив начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський.

За словами очільника управління, від сьогодні щоденно перевірятимуться ринки та супермаркети нашого міста. На порушників, фізичних осіб-підприємців, накладатимуть штраф від 17 тисяч гривень на юридичних осіб - від 34 тисяч гривень.

У результаті перевірки зафіксували не значні порушення карантинних вимог.

- На Центральному ринку виконуються протиепідемічні заходи. При вході на територію ринку є диспенсери з антисептиками, перед початком роботи проводиться скринінг температури працівників, про що свідчать відповідні записи в журналі, дезінфекція приміщення проводиться кожні 3 години, - зазначив начальник Кропивницького міського управління головного управління Держпродспожив служби в Кіровоградській області Олександр Сіленко.- Зафіксовано один факт порушення — продавчиня рибної продукції відпускала товар без маски. У результаті недбальства реалізатора на керівництво ринку буде накладено штраф.

“Масочного режиму” дотримуються на Критому та ринку Черемушки. Тут також наявні антисептики та проводиться температурний скринінг. На ринку Черемушки між продавцями та покупцями натягнуті захисні екрани із поліетиленової плівки.

Усі новини