«Рідне місто моє»: туристичний довідник Кропивницького презентували у формі пізнавальної вікторини

Середа, 5 лютого 2020 17:21

У Кропивницькому  в ОУНБ ім. Д. Чижевського відбулася презентація туристичного довідника «1-2-3 дні в Кропивницькому», підготовлена спільними зусиллями спеціалістів обласної бібліотеки та музею музичної культури ім. К. Шимановського.

У заході взяли активну участь гості бібліотеки – студенти льотної академії НАУ та представники Спілки екскурсоводів Кропивницького. Презентований туристичний довідник був виданий у 2019 році з нагоди святкування 265-річчя від дня заснування міста за сприяння міської ради Кропивницького у видавництві «Імекс ЛТД».

Представила довідник співробітник музею К. Шимановського Олена  Классова, співавторка творчого колективу. Презентація, побудована за принципом вікторини «Рідне місто моє»: питання-відповідь, мала на меті знайомство з найбільш цікавими історичними місцями, вулицями та архітектурними об’єктами Кропивницького, так званими унікальними «родзинками» та загадковими таємницями.

Наприклад:

  • На якій вулиці, на якому палаці за вами спостерігають середньовічні істоти – грифи, леви, хімери?
  • Де в нашому місті є будинки з «каріатидами», що з грецької означає «дівчина»?
  • Де збудований єдиний в нашому місті підземний храм?
  • Які відомі архітектори будували наше місто?

Віртуальна екскурсія по місту відбувалася у стилі веселих, цікавих дебатів і закінчилася підрахунком балів. Учасники вікторини вирішили: якщо ти живеш в рідному місті – ти можеш бути одночасно і туристом, і екскурсоводом, і істориком, і краєзнавцем. Та головне, брендуй своє місто, розкажи про нього друзям. Також гості бібліотеки були приємно здивовані тим, скільки нового і цікавого вони дізналися про Кропивницький, в якому вони прожили все своє життя.

Усі новини