Реорганізація системи соціального захисту у Кропивницькому дозволить суттєво підвищити якість надання послуг

Середа, 20 січня 2021 18:16

У Кропивницькій міській раді триває активна підготовка до проведення чергової сесії. Сьогодні, 20 січня, свої засідання провели відразу три постійні депутатські комісії: з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики, з питань екології, земельних відносин та комунальної власності і з питань житлово-комунального господарства та транспорту.

 У роботі комісій взяли участь секретар міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Олександр Мосін, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва та керівники профільних виконавчих органів міської ради.

Одним із головних питань порядку денного засідань двох перших комісій став розгляд проєкту рішення про затвердження структури та загальної чисельності виконавчих органів Кропивницької міської ради. Даний проєкт рішення був розроблений з метою покращення ефективності роботи міської ради та раціонального розподілу повноважень між працівниками виконавчих органів.

- Внаслідок реформування системи соціального захисту на державному рівні значний обсяг функцій районних рад передається міським громадам на виконання Закону України “Про соціальні послуги”. Тому, за пропозиціями профільного заступника міського голови, голів районних рад, керівників управлінь соціального захисту населення, пропонується утворити в міській раді департамент соціальної політики, метою якого є покращення якості надання соціальних послуг населенню та об’єднання надавачів таких послуг, - пояснила Світлана Балакірєва.

За інформацією керуючої справами, до структури департаменту ввійдуть два районних управління соціального захисту населення та управління соціальної політики міської ради. Загальна чисельність департаменту складатиме 240 осіб. Весь базовий пакет соціальних послуг надаватиметься централізовано в одному місці — Прозорому офісі. Проте містяни, як і раніше, зможуть отримувати соціальні послуги за місцем свого проживання - в приміщеннях районних управлінь.

Запропонованим проєктом рішення пропонується також здійснити внутрішню реорганізацію у виконавчих органах міської ради з метою налагодження ефективнішої та якіснішої взаємодії.

- Оскільки попередня структура виконавчих органів міської ради була утворена в 2014 році, упродовж шести років було прийнято 30 рішень щодо внесення змін до структури. Крім того, міська рада двічі перейменовувалась. Даним проєктом рішення пропонується скасувати всі ці рішення та затвердити Положення 16-ти виконавчих органів Кропивницької міської ради і визнати такими, що втратили чинність попередні Положення, - зазначила Світлана Балакірєва.

Заслухавши усі аргументи керуючої справами, члени двох депутатських комісій одностайно погодили проєкт рішення міської ради “Про структуру за загальну чисельність виконавчих органів Кропивницької міської ради”.

Усі новини