Ремонтні бригади КП «Теплоенергетик» підтримують стабільний перебіг опалювального сезону у Кропивницькому

Вівторок, 13 лютого 2024 17:40

Ремонтні бригади КП «Теплоенергетик» активно працюють, щоб опалювальний сезон у Кропивницькому тривав стабільно. Але зношеність мереж додає клопотів тепловикам і ставить необхідність реконструкції системи теплопостачання до розряду першочергових завдань.

На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 13 лютого.

За інформацією директора теплогенеруючого підприємства Олександра Чельника,  минулого тижня сталася серйозна аварія тепломережі діаметром 500 мм на відрізку від ТЕЦ до вулиці Київської, внаслідок якої майже половина міста залишилася без тепла. Того ж дня о 21:30 аварійні бригади завершили ремонт теплотраси і теплопостачання відновили.

Майже добу без теплопостачання залишалися школа №29 і три багатоквартирні будинки внаслідок аварії на котельні по вулиці Миру. Причиною аварії стало руйнування тепломережі через затоплення колодязів каналізаційними стоками. На сьогоднішній день десятки колодязів, де знаходяться мережі теплопостачання, затоплені стічними водами, які завдають руйнівної шкоди мережам.

За дорученням Олександра Мосіна, фахівці Кропивницького ВКГ проінспектують стан трубопроводів водовідведення у цьому мікрорайоні і запропонують шляхи розв’язання проблеми. Ще над ліквідацією двох  поривів працюють аварійні бригади сьогодні, обидві у центральній частині Кропивницького – між вулицями Театральною та Шевченка і між вулицями Гоголя і Чміленка.

У той же час, тепла погода додає оптимізму, відзначив керівник КП “Теплоенергетик”, бо сприяє економії газу. Станом на 01 лютого підприємство спожило 19 мільйонів кубічних метрів блакитного палива з лімітованих 38 мільйонів. Є сподівання, що до кінця опалювального сезону цих лімітів буде достатньо. Економії газу сприяє і суттєве зменшення підживлення тепломережі водою.

Усі новини