Ремонт багатоповерхівки на Михайлівській іде за графіком

Четвер, 23 липня 2020 16:05

Спеціальна металева «стяжка», новенькі бетонна підлога та система опалення у підвальному приміщенні: так зараз виглядає колись проблемна багатоповерхівка по вулиці Михайлівська, 2. Кілька років тому жителі цього будинку почали бити на сполох, заявляючи про тріщини у стіні. Тоді, на початку 2018 року, заступник міського голови Олександр Мосін терміново виїхав на місце події, після чого скликав оперативну нараду. Участь у ній взяли місцевий депутат Сергій Бойко, керівники комунальних служб, відповідних відділів та управлінь міської ради, представник педагогічного університету, гуртожитки якого знаходяться поруч, спеціаліст з геодезії та мешканці будинку.

Після низки експертиз було прийнято рішення ремонтувати будинок. Директор підрядної організації ТОВ «Експансія» Віталій Вязовцев розповідає, що станом на сьогодні виконано приблизно 65% робіт.

- Станом на 23 липня ми повністю завершили ремонт системи опалення, - перераховує виконані роботи Віталій Вязовцев. – Повністю готова бетонна підлога підвального приміщення з потрібним кутом нахилу і спеціальними лотками для виводу води з підвалу. Також встановлена зовнішня система «стяжки» будинку. Встановлення внутрішньої системи проходить нині на 4 поверсі, там же завершуємо оздоблювальні роботи.

Віталій Вязовцев зізнається: вчасно і якісно закінчити ремонт можуть завадити власники двох квартир, одна з яких спочатку надала дозвіл на проведення внутрішніх робіт у себе в квартирі, а потім «передумала».

- Вірогідно, що на етапі погодження не всі власники квартир до кінця розуміли характер внутрішніх робіт, - розповідає директор підрядної організації. – Коли ми робили відновлювальний ремонт, ми йшли на всі, або майже всі побажання людей. Власниця квартири на третьому поверсі, літня жінка спочатку надала дозвіл на проведення внутрішніх робіт, а потім раптом відмовилась пускати будівельників до себе в квартиру. Власник іншої квартири здає в оренду іноземцям і спочатку спілкувався з нами через адвоката, а тепер і адвокат не виходить на зв’язок. Якщо питання з входом у ці квартири не буде вирішено найближчим часом, я буду вимушений призупинити роботи, адже не можу ризикувати цілісністю будівлі. Проблемною також є організація одночасного перебування вдома власників всіх квартир на одному поверсі. Адже ми працюємо не в конкретній квартирі, а одночасно на всьому поверсі. Але ці питання ми вирішуємо.

Віталій Вязовцев впевнений, що питання дозволу на внутрішні роботи потребує негайного вирішення. Адже за негативного сценарію розвитку подій на мешканців очікують спочатку призупинення робіт, а потім пошук проектантом варіантів завершення робіт без внутрішніх робіт у двох помешканнях. Це забере і час, і додаткові гроші.

- Проектна вартість робіт по будинку 1 мільйон 280 тисяч гривень. Тільки коригування проекту може вилитись у більше ніж 100 тисяч гривень додаткових витрат, зауважив Віталій Вязовцев. - Потім проектант шукатиме варіанти завершення ремонтних робіт, які можуть «вилитись» у додаткові витрати більше, ніж у мільйон гривень. Тому до перемовин потрібно долучатись і замовнику робіт, і родичам власників «протестних» квартир, і сусідам.

Віталій Вязовцев вірить у позитивне вирішення «дозвільного питання». Каже, що в такому випадку після завершення робіт, термін експлуатації будинку буде подовжено мінімум на півстоліття.

Усі новини