Програма міського голови по відновленню п’яти шкільних спортзалів щороку – унікальна

Вівторок, 24 липня 2018 18:24

Таку думку висловив перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул під час зустрічі з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем.

Сьогодні, 24 липня, під час зустрічі з очільником міста Ігор Гоцул відзначив зусилля міської влади, направлені на розвиток та підтримку спорту в Кропивницькому.

- Такої програми я не зустрічав у жодному обласному центрі України, - зауважив Ігор Гоцул. – Я дякую вам та вашій команді за те, що дбаєте про молоде покоління. Всі ми знаємо, у якому стані нині знаходяться шкільні спортивні зали України, і те, що у вас їх наближають до Європейських стандартів – просто чудово.

Андрій Райкович пообіцяв заступнику міністра не знижувати обертів, адже за два роки в обласному центрі програму навіть перевиконали: відновили 12 шкільних спортивних залів. Цього року європейські умови навчання фізичній культурі чекають на вихованців ще шести шкіл Кропивницького. У свою чергу Ігор Гоцул поінформував Андрія Райковича про те, що в наступному році держава планує облаштовувати 50-ти метрові спортивні басейни в кожній області України, а таких нині в державі дуже мало. У 2019 році програма стартує, і можливість збудувати такі басейни за кошти держави отримають п’ять обласних центрів України.

- Ми готові прийняти такий подарунок, – зазначив Андрій Райкович. – Якщо наша область стане пілотною, можу вас переконати, що ми створимо всі необхідні умови, щоб такий басейн з’явився і в нашому місті. Адже тоді наші паралімпійські чемпіонки матимуть відповідні умови для тренувань, їм не доведеться виїжджати за межі міста, щоб готуватись до змагань. Також дуже важливо, що такий басейн буде як знахідка для реабілітації воїнів, яким довелось побувати в АТО. Переконаний, разом вирішимо ще чимало завдань, які стосуються розбудови спортивної інфраструктури нашого міста.

Усі новини