Програма енергоощадності в дії: відразу чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло від сучасної модульної котельні

Четвер, 5 жовтня 2017 17:18

Відразу чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло у новому опалювальному сезоні від сучасної модульної котельні.

Новітня модульна котельня, оснащена двома потужними котлами українського виробництва, вже змонтована і на ній проводять пуско-налагоджувальні роботи. Теплові мережі прокладені до корпусу ЗОШ №17 та приміщень дитячих садочків №22, №48 і №65.

Перевірити якість виконання робіт на будівельний об’єкт приїхав міський голова Андрій Райкович разом із своїм заступником Олександром Грабенком та начальниками управління освіти Ларисою Костенко і капітального будівництва Віктором Ксенічем.

- Своєчасний пуск цієї модульної котельні для нас надзвичайно важливий, - наголосив Андрій Райкович. - Адже від її роботи залежить життєдіяльність відразу чотирьох закладів освіти. Ми сподіваємося, що із впровадженням автономного опалення вдасться зекономити 30-40 % бюджетних коштів, які раніше ми перераховували за отримане тепло теплогенеруючому підприємству. Тепер же ми сплачуватимемо лише вартість газу і заробітну плату оператору.

Якістю виконаних робіт очільник міста задоволений: все виконано на високому професійному рівні, з використанням сучасних матеріалів. Загальний кошторис зведення котельні склав близько шести мільйонів гривень. Андрій Райкович подякував керівнику підрядної організації ПП «Кіровоградгазбуд» Василю Вінницькому за добросовісну працю і вчасно зданий об’єкт.

- Конструкція котельні повністю відповідає сучасним вимогам, - відзначив міський голова. – І ми в подальшому щороку будемо реалізовувати у Кропивницькому такі проекти. У сукупності із тепловою санацією примішень закладів бюджетної сфери це дасть реальну економію для міського бюджету.

У свою чергу, Василь Вінницький запевнив, що з початком опалювального сезону всі чотири заклади освіти будуть мати стабільне теплопостачання і, відповідно, комфортні умови перебування дітей.

- Але і це ще не все, - звернув увагу керівник підприємства. - Конструкція котельні дозволяє кожному закладу самостійно вирішувати, яка температура носія їм потрібна. Електронна автоматика дозволяє надзвичайно оперативно реагувати на зміну погодних умов і це є ще одним джерелом майбутньої економії. А налаштування режиму теплозапезпечення керівник закладу освіти зможе здійснювати дистанційно з допомогою телефону.

Усі новини