Програма «Безпечне місто» отримає у Кропивницькому новий поштовх у розвитку

Четвер, 20 червня 2019 20:36

У Кропивницькому активно втілюється у життя програма «Безпечне місто». Сьогодні, 20 червня, у міській раді Кропивницького під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна відбулося засідання робочої групи з реалізації організаційно – технічних заходів щодо створення системи відеоспостереження та відео контролю на території обласного центру.

Учасники наради обговорювали подальшу реалізацію в Кропивницькому програми «Безпечне місто», перший етап якої успішно виконано. На сьогодні, за інформацією начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Олександра Шишка, у місті вже встановлено 81 камеру відеоспостереження. Важливо, що це найсучасніша техніка: оглядові камери та камери з розпізнаванням номерного знаку авто. Електронними пристроями  спостереження обладнані також всі комунальні автобуси та тролейбуси а в кабінах водія комунального транспорту встановлені  тривожні кнопки.

Але на цьому міська влада спинятись не збирається. Олександр Мосін переконаний, що сьогодні важливо спільно з представниками правоохоронних органів визначити місця масового скупчення людей, де першочергово необхідно встановлювати камери відеоспостереження.

Під відеонагляд планується взяти і обладнати освітні, медичні та соціальні заклади міста.

- У нас 43 школи, 39 садочків, 24 медичні заклади. – зауважив Олександр Мосін. – Потрібно пропрацювати і продумати, як встановити на їх територіях камери відеоспостереження. Адже це, найперше, буде спрямовано на підвищення рівня безпеки наших дітей, а, по-друге, є ефективною можливістю зберегти від крадіжок комунальне майно.

Усі новини