Профільна депутатська комісія погодила звіт про виконання бюджету Кропивницької територіальної громади за 2022 рік

Середа, 5 квітня 2023 17:08

Сьогодні, 05 квітня, під головуванням депутата Кропивницької міської ради Дмитра Бірця відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету та податкової політики. Участь у роботі комісії взяли секретар міської ради Олег Колюка та заступники міського голови Олександр Мосін і Олександр Вергун.

Начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова представила на розгляд членам комісії звіт про виконання бюджету Кропивницької міської територіальної громади за минулий, 2022 рік.

- Попри воєнний стан нам вдалося забезпечити основні показники виконання бюджету за минулий рік. Так, надходження до зведеного бюджету у 2022 році становили 3,76 мільярда гривень. При цьому податкові і неподаткові надходження від цієї суми становлять 84,6%, а міжбюджетні трансферти — 15,4%. За п'ять останніх років вперше вдалося перетнути показник надходження у 3 мільярда гривень. Але разом з тим, міжбюджетні трансферти минулого року зменшилися в 3,2 раза, - зазначила Любов Бочкова.

Що стосується видатків зведеного бюджету громади, то вони, за словами посадовиці, становили 2,35 млрд грн. Загальний фонд від цієї суми складає 90,8%, спеціальний — 9,2%. Найбільша питома вага у видатках за освітою, житлово-комунальним господарством, соцзахистом, транспортом, охороною здоров'я, цивільним захистом, культурою та туризмом, фізичною культурою та спортом.

Представлений звіт члени комісії затвердили, а відповідний проєкт рішення буде винесено на розгляд усього депутатського корпусу на найближчій сесії міської ради.

Серед інших питань, які розглянула і погодила комісія, проєкти рішень щодо перерозподілу видатків у сфері житлово-комунального господарства, культури, соціальної політики.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28
Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01