Позашкільна освіта - реалії і виклики сьогодення: у Кропивницькому триває серпнева освітянська конференція

Вівторок, 22 серпня 2023 15:50

Сьогодні, 22 серпня, педагогів позашкільних закладів на традиційну серпневу освітянську конференцію приймав ліцей імені Тараса Шевченка.

Програма заходу більш ніж насичена — свою роботу розгорнули чотири різнопланові локації: "Музична", "Творча", "Танцювальна" та "Патріотична".

Зустріч розпочалася з "Музичної" локації, де учасників конференції вітав дитячий вокально-інструментальний ансамбль "Тоніка" Міського центру дитячої та юнацької творчості. Це молодий колектив, що вже має чимало нагород з різноманітних конкурсів та фестивалів. "Тоніка" - постійний гість міських заходів та невід’ємна частина творчих волонтерів. Керує колективом педагог міського ЦДЮТ – Олександр Григорьєв.

На "Творчій" локації педагоги мали можливість побувати в ролі своїх вихованців, адже працівники відділу декоративно-ужиткового мистецтва МЦДЮТ провели для них майстер-клас.

Кропивницький столиця української хореографії, багато талановитих хореографів та колективів вийшли з Кіровоградщини. Тому й не дивно, що вагомою частиною позашкільної освітньої конференції стала саме "Танцювальна" локація. Її презентували  хореографічний ансамбль "Світанок" ліцею "Європейська освіта" з художнім керівником колективу Максимом Печененком.

Та найпріоритетнішим напрямком роботи і в системі позашкілля залишається національно-патріотичне виховання. Як в освітній галузі міста налагоджена ця робота інформували керівник Обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Сергій Пугаков та куратор з національно-патріотичного виховання учнівської молоді у Кропивницькому  Валерій Андрійченко.

Фіналом сьогоднішнього зібрання стало практичне заняття на подвір'ї навчального закладу саме з патріотичного виховання.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28