Поспішайте творити добро! У Кропивницькому бібліотекарі провели вуличну акцію до Всесвітнього дня доброти

Вівторок, 14 листопада 2023 11:13

Всім відома фраза, що світ врятує краса. А, може, доброта? Американські психологи дослідили: чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими є. За висновком вчених, ті люди, що роблять добрі справи, більш оптимістично дивляться в майбутнє і фізично почуваються краще.

Про все це у День доброти кропивничанам нагадали бібліотекарки інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки імені Чижевського під час вуличної акції «Добро починається з тебе».

Мета Всесвітнього дня доброти – залучати людей до добрих вчинків, благодійності. Зазвичай у цей день дарують квіти друзям, знайомим, колегам чи просто перехожим. Організатори акції дарували перехожим осінні хризантеми, повітряні кульки, пригощали цукерками. Кожен учасник акції отримав на згадку символ свята – паперове серце зі смайликом на ньому. Також усім охочим пропонували зазирнути до «скриньки доброти», щоб обрати згорточок із доброю справою, яку можна здійснити вже сьогодні. Серед переліку добрих справ були, наприклад, такі: погодуйте пташок у парку; зробіть комплімент незнайомій людині; пригостіть чимось людину похилого віку; зателефонуйте рідним і скажіть їм, що ви їх любите; оплатіть чек у магазині старенькій людині; віддайте непотрібні вам речі на благодійність і багато інших. Учасники акції також могли ознайомитися з мудрими висловлюваннями відомих у світі людей про доброту – цитату потрібно було обрати серед багатьох із приготованого кошика, розгорнути та прочитати. Важко не погодитися з думкою Сократа, який вважав: «Хто мудрий, той добрий», або зі словами Марка Твена: «Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий».

Оскільки головне багатство бібліотеки – це книги, організатори акції приготували для містян добірку видань за темою, де доброти було – на різні смаки. Ось деякі назви: «Наука доброти», «Зав’язь доброти», «Відлуння доброти», «Острови доброти», «Сила доброти нашої», «Доброта вічна».

У книзі Емми Андієвської «Роман про добру людину» авторка стверджує: «…Якби не народжувалася ця безмежно добра людина, яка нагадує нікчемним сотворінням про божественність людського покликання, весь світ не проіснував би й миті». А як ви вважаєте?

Разом із авторами Анастасією Нікуліною та Олегом Бакуліним, які назвали книгу «Все буде добре», ми впевнені, – так і буде!

Тож діймо за дороговказом українського письменника і режисера Олександра Довженка, який сказав: «Життя таке коротке. Поспішайте творити добро!»

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13