Підтримка малого і середнього бізнесу Кропивницького – це нові робочі місця і додаткові надходження до бюджету

Середа, 23 серпня 2023 16:08

Бюджет підтримки малого і середнього бізнесу у Кропивницькому збільшиться на 150 тисяч гривень. Відповідне рішення підтримав виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні 22 серпня.

Прийнятим рішенням перерозподіляються видатки загального фонду бюджету на 2023 рік за бюджетними програмами в межах загального обсягу бюджетних призначень департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

- Ці кошти будуть направлені на надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності для впровадження інвестиційних бізнес-проєктів за пріоритетними напрямками розвитку, - відзначила заступник директора департаменту Тетяна Ломова. – Важливо також, що ці проєкти  будуть реалізовуватися за умовами співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області.

У 2023 році по Програмі підтримки малого та середнього підприємництва за цим напрямком було передбачено 100,0 тисяч гривень.

Станом на сьогодні всі кошти розподілені рішенням Координаційної ради з питань розвитку підприємництва між 5 суб’єктами господарювання по 20,0 тисяч гривень  кожному на реалізацію інвестиційних проєктів:

ФОП Мацкевича Олексія Борисовича "Облаштування крафтової пекарні-кав'ярні";

ФОП Лобова Михайла Валентиновича "Кропивницькі печериці";

ФОП Похиленка Єгора Сергійовича "Облаштування танцювальної студії "THREE AND HALF";

ФОП Косенко Яни Олександрівни "Облаштування екофрендлі кав'ярні "Зілля";

ФОП Козачинського Юрія Олександровича"Створення кав'ярні Ваніль" (смт Нове).

- Також погоджено виділення коштів в сумі 60,0 тисяч гривень на реалізацію інвестиційних проектів "Центр очищення води" товариства з обмеженою відповідальністю "ПІ Груп" та "Облаштування освітнього простору "Мозаїка" приватної організації "Приватний заклад позашкільної освіти "Мозаїка", - повідомила Тетяна Ломова. - У вільному залишку у нас залишиться  90,0 тисяч гривень, які ще можуть бути розподілені на  нові проєкти. Необхідно зазначити, що за умови виділення з бюджету громади коштів в сумі 160,0 тис. грн, додатково з обласного бюджету зазначені проєкти будуть профінансовані ще на  882,0 тис.грн.

Проєктами, які вже розглянуті, передбачається створення у Кропивницькому 17 робочих місць, тобто кошти в громаду повернуться у вигляді сплати податку на доходи з фізичних осіб.

На важливості надання сьогодні фінансової допомоги суб’єктам господарювання і пріоритетності такого  напрямку  державної політики наголосила і голова Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області, депутатка міської ради Ольга Ковальова-Алокілі.

Цього дня члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки підтримали також рішення «Про організацію навчального процесу в закладах освіти Кропивницької міської територіальної громади», проголосували надання грошової допомоги членам сімей загиблих, військовополенних та зниклих безвісти учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку з військовою агресією росії проти України до Дня Незалежності України, грошової допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій на встановлення пам’ятників, щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців для вирішення соціально-побутових питань та надання щомісячної грошової допомоги дітям загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців.

Крім того виконком  підтримав низку рішень у сферах транспорту та зв’язку,  містобудування та архітектури і спрямованих на забезпечення житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28