Підтримка дітям: у Кропивницькій міській раді вручили канцелярські набори школярам пільгових категорій

П'ятниця, 30 серпня 2024 16:51

Сьогодні, 20 серпня, в Кропивницькій міській раді вручили шкільні канцелярські набори діткам, які опинилися в складних життєвих обставинах. Зустріч заступника міського голови Сергія Колодяжного зі школярами з нагоди Дня знань організувало управління з питань захисту прав дітей.

Це була невимушена розмова, під час якої Сергій Колодяжний заохочував діток старанно вчитися, не пропускати жодного уроку, дбати про своє здоров’я та отримувати задоволення від навчання загалом.

Хлопці та дівчата з радістю отримували свої пакунки і, не зволікаючи, одразу ж перевіряли їх вміст. Набори складалися з базових речей для кожного школяра: альбоми, зошити та обгортки для них, багато ручок, кольорові олівці, фломастери, гумки.

Якщо діти трохи соромилися висловлювати свої емоції і подяку, то за них це зробила пані Валентина, помічниця патронатного вихователя. Вона щиро дякувала за надану допомогу та відзначила важливість такої підтримки для патронатної родини.

- Така допомога кожній дитині — це суттєва підтримка для нас. Спробуйте купити такі набори для кожної дитини — це вийдуть значні кошти в загальній сумі, — зазначила пані Валентина.

Патронатна сім'я кропивничанки Катерини та її помічниці (яка є її мамою) Валентини, виховує шестеро діток: четверо з них були вилучені з однієї родини, а двоє — з іншої. Цю родину можна ставити за приклад, адже вони докладають максимум зусиль для всебічного розвитку дітей.

Пані Валентина нещодавно брала участь у міському конкурсі «Супер мама», де діти підтримали її та самі взяли участь у змаганнях. У результаті вони посіли друге місце і отримали приз — сім тисяч гривень. Спочатку родина планувала поїхати відпочити до річки в один із туристичних комплексів області, але завдяки небайдужим людям, які подарували їм іще три тисячі гривень, вдалося влаштувати дітям поїздку на море.

- Ми хочемо, щоб наші дітки розвивалися, бували в нових місцях, відпочивали і гарно вчилися. Навіть влітку вони ходять до бібліотеки, читають книги, мають гарні знання. Мені не буде соромно проводжати їх у доросле життя. Наші доросліші вихованці вже пишуть нам: "Дякуємо, Катруся і бабусю, що ви з нас зробили людей!"», — ділиться Валентина.

Така ініціатива міської ради є яскравим прикладом підтримки та турботи про дітей, які потребують особливої уваги, а також надихає інші родини та громади на добрі справи.

Усі новини