Оренда державного та комунального майна для бізнесу у Кропивницькому: секретами поділилися у Центрі підтримки підприємництва

Четвер, 28 вересня 2023 20:56

У Кропивницькому центрі підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB» відбулась зустріч підприємців громади з начальницею управління комунальної власності міської ради Аллою Паламаренко .

 - Оренда державного та комунального майна відіграє важливу роль насамперед у забезпеченні розвитку підприємництва країни. Із 2020 року в Україні запроваджено суттєві зміни у правилах передачі в оренду такого майна, а саме закріплено на законодавчому рівні принципово новий механізм передачі майна в оренду через електронну торгову систему, проведення електронних аукціонів та багато іншого, - відзначила Алла Паламаренко.

Учасники зустрічі мали можливість дізнатись про наявні вільні приміщення для розміщення релокованих та місцевих бізнесі та де ознайомитися із їхнім переліком, про особливості й лайфхаки участі в тендері на право оренди  комунальної власності, про особливості приватизації та її умови.

Алла Паламарчук також акцентувала увагу підприємців на загальних питаннях оренди комунального майна, повідомила їм алгоритм дій при передачі майна в оренду з ініціативи орендодавця, потенційного орендаря, при здійсненні орендарем невід’ємних поліпшень в орендованому об’єкті та розповіла про  пільги, які надаються орендарям під час правового режиму воєнного стану.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34