Опалювальний сезон у Кропивницькому стартував із подачі тепла до закладів охорони здоров’я

Вівторок, 17 жовтня 2023 16:51

У Кропивницькому стартував опалювальний сезон. Першими тепло почали  отримувати  заклади охорони здоров’я і дошкільні навчальні заклади міста.

- Вчора газовики зняли пломби з вентелів, а працівники КП “Теплоенергетик” виконали всі технологічні операції для початку подачі тепла. У другій половині дня почали працювати перші котли на котельнях, які подали теплоносій в міську лікарню швидкої медичної допомоги, обласну і обласну дитячу лікарні,  відділення Центральної міської лікарні на Фортечних валах і пологовий будинок, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 17 жовтня.

За інформацією начальниці управління освіти міської ради Лариси Костенко, генерація тепла розпочалася і дошкільних навчальних закладах, облаштованих електричними приладами обігріву. Таких дитячих садочків на сьогодні у Кропивницькому сім. Загалом автономне опалення мають 21 заклад освіти обласного центру. Газові котли у модульних котельнях розпломбовуються і приводяться у готовність для початку роботи з настанням відповідних погодних умов.

У Кропивницькому забезпечена повна готовність технологічного обладнання для генерації тепла, - наголосив під час апаратної наради директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник. -  Роботи, які сьогодні ведуться на котельному і насосному обладнанні, на інженерних мережах не вплинуть на затримку початку опалювального сезону.

Основна  мережа централізованого теплопостачання і її розгалуження вже заповнені водою. Аварійні бригади КП «Теплоенергетик» виявляють пориви на трубопроводах, що з’являються внаслідок підвищення тиску і оперативно їх усувають. Минулого тижня було ліквідовано 10 аварійних ситуацій. Продовжується наповнення водою внутрішньобудинкових  систем житлових будинків.

Олександр Мосін звернув увагу керівників керуючих компаній на персональну відповідальність за готовність житлового фонду до вчасного прийому тепла. Начальники ОСББ, ОЖБК, ЖБК,  «ЖЕО № 1», «ЖЕО № 2», «ЖЕО № 3», «ЖЕО № 4» та  «ЖЕК № 9» до початку опалювального сезону мають забезпечити підготовку житлових будинків та за її результатами оформити паспорти і акти готовності багатоповерхівок до прийому тепла,  відповідно до встановлених чинним законодавством форм.

Нагадаємо, що опалювальний сезон 2023/2024 року у Кропивницькому розпочнеться, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб не перевищуватиме вісім градусів тепла. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Кропивницької міської ради.

У разі настання таких погодних умов, головне теплопостачальне підприємство міста КП «Теплоенергетик», інші суб’єкти відносин у сфері теплопостачання, незалежно від відомчої належності та форми ведення господарської діяльності, мають розпочати подачу тепла до житлового фонду, об’єктів соціальої інфраструктури та підприємств, установ і організації обласного центру.

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» забезпечують подачу води на теплогенеруючі об’єкти, згідно з укладеними угодами на водопостачання та водовідведення.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01