Олександр Мосін: проєкт реконструкції системи теплопостачання Кропивницького має бути завершений до прийняття бюджету на 2024 рік

Вівторок, 7 листопада 2023 14:02

Осінь не поспішає відпускати тепло і це втішна новина, адже погода продовжує відтерміновувати опалювальний сезон.

У Кропивницькому в робочому режимі продовжують працювати п’ять котелень, які подають теплоносій до закладів охорони здоров’я — міської лікарні швидкої медичної допомоги, обласної, дитячої обласної, центральної міської лікарні і пологового будинку. Про це повідомив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник під час апаратної наради сьогодні, 07 листопада.

Житлово-експлуатаційні об’єднання тримають заповненими внутрішньобудинкові мережі, що дає можливість виявляти і усувати пориви трубопроводів з мінімальними виробничими втратами.

Станом на 05 листопада на сто відсотків заповнені системи опалення у житлових будинках ЖЕО№4, ВПС “Гудекс” та в міських ОСББ і ЖБК.

У той же час, на 71% системи заповнені водою системи багатоповерхівок в ЖЕО №2, на 76% - в ОЖБК, на 87% - КРЕП №9, на 88% - ЖЕО №1. На 93,2% загалом заповнені системи опалення і в об’єктах соціальної сфери. Зокрема, дошкільні заклади - на 97%, навчальні заклади  - на 96%, профтехучилища та виші — на 90%, лікарні на 80%, інші медичні заклади на 87%.

Триває підготовча робота КП “Теплоенергетик” щодо забезпечення  альтернативних джерел живлення котелень. Ця частина роботи підприємства із настанням холодів надзвичайно важлива, адже ми всі бачимо наскільки почастішали повітряні тривоги і бажання ворога уразити нашу енергоструктуру.

Одночасно завершуються роботи з розробки проєкту нової схеми теплопостачання Кропивницького.

- До прийняття бюджету на 2024 рік проєкт має бути завершений, - наголосив заступник міського голови Олександр Мосін. – Ми маємо чітко розуміти обсяги І-ої та ІІ-ої черги реконструкції системи, плани облаштування котелень у мікрорайонах і передбачити на це відповідні кошти. Тому робоча група з розробки проєкту має активізуватися.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01